Dramalessen voor thuis!

Tijdens de vorige lockdowns hebben wij diverse dramalessen en -oefeningen voor thuis toegevoegd aan onze website. Hier vind je een overzicht van alle lessen en oefeningen, die je ook heel leuk thuis met de kinderen kunt doen. Zodra wij een nieuwe les voor thuis publiceren, zullen wij hem ook aan deze pagina toevoegen. Veel spelplezier!

Dramales Lente (kleuters)

Laat de kinderen lekker bewegen op de muziek en veranderen in een stevige boom, fladderende vlinder of groeiende bloem. Het verhaal is ingesproken door één van onze dramadocenten en ondersteund met muziek.

Je vindt de dramales Lente hier.

Dramales De Tijdmachine (groep 3 t/m 6)

De school van Maarten en Marlies is gesloten en zij vervelen zich thuis. Ze besluiten samen een tijdmachine te bouwen. Maar waar komen zij terecht tijdens dit spannende tijdreisavontuur? Dat bepalen jullie! Ga lekker aan de slag met knutselspullen en laat het verhaal tot leven komen.

Je vindt de dramales De Tijdmachine hier. 

Dramaoefening Eieren verstoppen (groep 1 t/m 6)

De kinderen bewegen door de ruimte als een echte Paashaas. Stopt de muziek? Dan krijgen zij een opdracht om de Paaseieren te verstoppen. Als de muziek weer klinkt, voeren zij de opdracht uit.

Deze oefening kun je natuurlijk niet alleen met Pasen doen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld ook vogeltjes zijn, die hun eitjes verstoppen. Of bijtjes, die hun honing een mooi plekje geven.

Je vindt de dramaoefening Eieren verstoppen hier. 

Dramaoefening ‘I like to move it!’ (Groep 1 t/m 8)
Hou jij van dansen? Doe dan mee onze vrolijke dramaoefening ‘I like to move it’! In het filmpje zie je hoe de dieren allemaal op een eigen manier bewegen op de muziek. Daarna is het tijd om jouw versie van een dansend nijlpaard, leeuw, pinguïn, zebra of giraf te laten zien!

Je vindt de dramaoefening ‘I like to move it!’ hier

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Kijk dan eens bij onze Creatieve Kronkels van de Dag, korte creatieve opdrachten om je dag mee te beginnen. Je vindt ze op deze pagina. 

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen