Videohandleiding lesmethode

Neem een kijkje in onze vernieuwde lesmethode! 

Onze vernieuwde lesmethode is live!

Wij nemen je in deze video mee door de vernieuwde lesmethode. 

Het zoekfilter (handleiding)

Met het zoekfilter kun je snel een selectie maken van voor jou geschikt materiaal. Bij de lessen kun je bijvoorbeeld selecteren op groep, de speltechniek die jij graag centraal wilt hebben staan in de les en het niveau van de les. Of sorteer op volledige lessen of dramamomenten.

Honderden dramaoefeningen (handleiding)

We snappen dat je niet altijd tijd hebt voor een complete dramales. Daarom bevat onze lesmethode een database met honderden losse dramaoefeningen. Fijn als kort dramamoment tussendoor of als onderdeel van een les.

Kant-en-klare lessen (handleiding)

Binnen de lesmethode van DramaOnline staan honderden kant- en klare dramalessen. Deze dramalessen sluiten aan bij de kerndoelen voor cultuureducatie en zijn opgebouwd volgens de vaste structuur inleiding, warming-up klassikaal, warming-up groepjes, kern en afsluiting. 

Creatieve Kronkels (handleiding) 

Met onze Creatieve Kronkels, een soort Grej of the Day, gaan de leerlingen alleen of in tweetallen aan de slag. Fantaseren, associƫren, gekke tekenopdrachten, samenwerken, verbeelden; alles komt aan bod.

Vakoverstijgend werken (handleiding)

We werken in onze themalessen vakoverstijgend. Taal is daar uiteraard het beste voorbeeld van. Door het schrijven en spelen van dialogen, het leren kennen van spreekwoorden en het associƫren met woorden, wordt de taalvaardigheid verbeterd. Maar ook met geschiedenis, cultureel erfgoed, beeldende kunst en muziek wordt verbinding gemaakt.