Handleiding dramamethode

We krijgen vaak van abonnees te horen dat onze lesmethode

zo gebruiksvriendelijk is. Een heel groot (en belangrijk) compliment!


Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je er toch een keertje

niet helemaal uitkomt.

Of dat je wilt weten wat er nog meer mogelijk is in DramaOnline.

Bekijk dan onze handleidingvideo's hieronder.

Handleiding dramamethode

We krijgen vaak van abonnees te horen dat onze lesmethode zo gebruiksvriendelijk is. Een heel groot (en belangrijk) compliment!


Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je er toch een keertje niet helemaal uitkomt. Of dat je wilt weten wat er nog meer mogelijk is in DramaOnline.

Bekijk dan onze handleidingvideo's hieronder.

Het zoekfilter (handleiding)

Met het zoekfilter kun je snel een selectie maken van voor jou geschikt materiaal. Bij de lessen kun je bijvoorbeeld selecteren op groep, de speltechniek die jij graag centraal wilt hebben staan in de les en het niveau van de les. Of sorteer op volledige lessen of dramamomenten.

Honderden dramaoefeningen (handleiding)

We snappen dat je niet altijd tijd hebt voor een complete dramales. Daarom bevat onze lesmethode een database met honderden losse dramaoefeningen. Fijn als kort dramamoment tussendoor of als onderdeel van een les.

Kant-en-klare lessen (handleiding)

Binnen de lesmethode van DramaOnline staan honderden kant- en klare dramalessen. Deze dramalessen sluiten aan bij de kerndoelen voor cultuureducatie en zijn opgebouwd volgens de vaste structuur inleiding, warming-up klassikaal, warming-up groepjes, kern en afsluiting. 

Creatieve Kronkels (handleiding) 

Met onze Creatieve Kronkels, een soort Grej of the Day, gaan de leerlingen alleen of in tweetallen aan de slag. Fantaseren, associëren, gekke tekenopdrachten, samenwerken, verbeelden; alles komt aan bod.

Vakoverstijgend werken (handleiding)

We werken in onze themalessen vakoverstijgend. Taal is daar uiteraard het beste voorbeeld van. Door het schrijven en spelen van dialogen, het leren kennen van spreekwoorden en het associëren met woorden, wordt de taalvaardigheid verbeterd. Maar ook met geschiedenis, cultureel erfgoed, beeldende kunst en muziek wordt verbinding gemaakt.


En heb je na het bekijken van deze video's een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op.