gratis dramaoefeningen

Gratis inspiratie voor jouw dramales

Naast onze dramamethode hebben wij ook heel wat gratis lesmateriaal beschikbaar om jouw dramales nog leuker te maken. Je vindt het op deze pagina!

Gratis inspiratie voor jouw dramales

Naast onze dramamethode hebben wij ook heel wat gratis lesmateriaal beschikbaar om jouw dramales nog leuker te maken. Je vindt het op deze pagina!

Actueel thema: Week van de Lentekriebels

Van 4 tot en met 8 maart 2024 vindt de Week van de Lentekriebels plaats. Het thema dit jaar is 'Weerbaar Online'. Kinderen leren hoe ze veilig gebruik kunnen maken van internet en social media. 


Tijdens de Week van de Lentekriebels staan de thema's liefde en relaties centraal. Drama is een goede manier om deze, soms lastige, thematiek bespreekbaar en inzichtelijk te maken. 


In onze methode vind je diverse dramelessen en -oefeningen, die gaan over verliefdheid en emoties. Die kun je dus ook prima inzetten tijdens de Week van de Lentekriebels! 

dramalessen liefde verliefdheid emoties

Gratis dramaoefeningen

Omdat wij graag willen dat iedereen aan de slag kan met drama, hebben wij een aantal gratis dramaoefeningen op een rijtje gezet.

Creatieve Kronkels (dagstarters)

Met onze Creatieve Kronkel van de Dag kun je je leerlingen op een creatieve manier kunt laten beginnen aan de schooldag.

Blogs over het vak drama

Wij delen onze kennis over het vak drama graag met jou met blogs over diverse onderwerpen op het gebied van drama. 
dramaoefeningen met video

Instructievideo's met gratis dramaoefeningen

Sommige dramaoefeningen zijn lastig met woorden te beschrijven. Bij een groot aantal lessen in onze dramamethode vind je daarom instructievideo's. 

Wil je nog meer inspiratie voor jouw dramales hebben?

Honderden kant-en-klare dramalessen en dramaoefeningen, creatieve dagstarters, instructievideo's en een leerlijnmodule.