gratis dramaoefeningen

Gratis inspiratie voor jouw dramales

Naast onze dramamethode hebben wij ook heel wat gratis lesmateriaal beschikbaar om jouw dramales nog leuker te maken. Je vindt het op deze pagina!

Gratis inspiratie voor jouw dramales

Naast onze dramamethode hebben wij ook heel wat gratis lesmateriaal beschikbaar om jouw dramales nog leuker te maken. Je vindt het op deze pagina!

Actueel thema: zomer

Ja, het is bijna zomer en de zomervakantie komt eraan! De perfecte tijd voor zomerse dramalessen over het strand, een heerlijke vakantieplek, of de afsluiting van het schooljaar.


Onze dramamethode biedt een scala aan lessen voor groep 1 t/m 8, met thema's als strand, logeren, reizen en kamperen. Of denk aan lessen over het einde van het schooljaar, waarin leerlingen een jaaroverzicht maken.


Naast deze zomerse thema's hebben we lessen die inspelen op de sportieve zomer van 2024, met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Deze lessen zijn gericht op bewegen en brengen de sportieve sfeer de klas in.


Wil jij een van onze zomerse dramalessen op je programma zetten om je leerlingen in de laatste weken van het schooljaar te vermaken? Bekijk dan snel het overzicht van het lesmateriaal. Daar vind je ook twee gratis dramaoefeningen!

Gratis dramaoefeningen

Omdat wij graag willen dat iedereen aan de slag kan met drama, hebben wij een aantal gratis dramaoefeningen op een rijtje gezet.

Creatieve Kronkels (dagstarters)

Met onze Creatieve Kronkel van de Dag kun je je leerlingen op een creatieve manier kunt laten beginnen aan de schooldag.

Blogs over het vak drama

Wij delen onze kennis over het vak drama graag met jou met blogs over diverse onderwerpen op het gebied van drama. 
dramaoefeningen met video

Instructievideo's met gratis dramaoefeningen

Sommige dramaoefeningen zijn lastig met woorden te beschrijven. Bij een groot aantal lessen in onze dramamethode vind je daarom instructievideo's. 

Wil je nog meer inspiratie voor jouw dramales hebben?

Honderden kant-en-klare dramalessen en dramaoefeningen, creatieve dagstarters, instructievideo's en een leerlijnmodule.