Complete lesmethode

Complete dramamethode basisschool

DramaOnline is ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs. Alle lesmaterialen, zoals dramalessen, muziek, spelkaarten en instructievideo's zijn online aanwezig. Als abonnee heb je toegang tot het complete aanbod.

Het enige wat je hoeft te doen is inloggen in je persoonlijke account.

Complete lesmethode - theatrale muziek

Theatrale muziek voor je dramalessen


Muziek is een belangrijk onderdeel binnen een dramales. Het brengt de leerlingen in de juiste sfeer, geeft inspiratie of dient als ondersteuning. Het vinden van de juiste muziek is voor veel leerkrachten een lastige zoektocht. Om die reden hebben wij een aantal CD's met theatrale muziek uitgebracht om je dramaonderwijs muzikaal te ondersteunen.

Binnen de oefeningen en lessen in de lesmethode wordt verwezen naar onze basis-CD. Deze muziek kun je direct vanuit de methode afspelen. Zo hoef je nooit meer op zoek naar geschikte muziek.

Complete lesmethode - dramamoment tussendoor

Een dramamoment tussendoor

We snappen dat je niet altijd tijd hebt voor een complete dramales. Daarom bevat onze lesmethode ook een database met ruim 500 losse dramaoefeningen. Alle oefeningen in deze database zijn op zichzelf staand en uit te voeren zonder specifieke voorbereiding in de vorm van bijvoorbeeld een warming-up.

Bij elke oefening vind je een beschrijving van de inhoud plus alle details. Je ziet voor welke groep de oefening bestemd is, binnen welke techniek en lesonderdeel deze valt en hoe de beginopstelling en groepsverdeling is. Daarnaast worden eventuele muzieksuggesties gedaan en kun je beschikbare materialen bekijken, downloaden en uitprinten. Op die manier kun je in één oogopslag zien of de oefening past bij jouw situatie op dat moment.

Complete lesmethode - sociaal emotionele ontwikkeling

Aandacht voor sociale vaardigheden

Binnen de methode DramaOnline wordt veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen door middel van een speciale sectie in de database met oefeningen op sociaal-emotioneel gebied. Deze oefeningen zijn niet specifiek gericht op "doen-alsof-spel", maar leveren zeker een positieve bijdrage aan het vak drama.

De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende categorie├źn, zoals vertrouwen, samenwerking en concentratie. Je kunt deze gebruiken binnen je les, bijvoorbeeld in de warming-up of afsluiting. Ook zijn de opdrachten te gebruiken voor een kort spelmoment tussendoor.

Alle sociaal-emotionele oefeningen hebben weinig tot geen voorbereiding nodig en kunnen over het algemeen in het klaslokaal uitgevoerd worden. Ideaal dus om de leerlingen te laten ontspannen of juist te motiveren en om de sfeer binnen de groep te versterken.  

Simpele instructievideo's

Sommige dramaoefeningen zijn lastig met woorden te beschrijven. Om die reden hebben wij bij inmiddels ruim 160 oefeningen in de lesmethode instructievideo's toegevoegd die laten zien wat een opdracht inhoudt. Deze korte video's schetsen een helder beeld van de spelsituatie. Op deze manier helpt DramaOnline je de dramales gemakkelijk en duidelijk aan de groep over te brengen.

Klaar om met DramaOnline aan de slag te gaan?