DramaOnline in de media

Logo Computers Op School, COS

Ik heb met veel plezier gebruikgemaakt van deze online methode. Het zijn overzichtelijke

en leuke lessen en het is een prettige site om mee te werken. Ik vind het een mooi product voor basisscholen voor het geven van dramalessen. 

Het is fijn hoe deze methode het voor leerkrachten mogelijk maakt om in een tijd als deze,

waarin weinig tijd overblijft voor een vak als drama, toch snel en gemakkelijk een

aantrekkelijke dramales te geven. Zowel de inhoud als de vorm van de producten van

DramaOnline bieden een vernieuwde kijk op dramaonderwijs.

De kinderen zijn iedere keer erg enthousiast en kijken uit naar de dramalessen. De lessen zijn volgens de leerlingen vaak uitdagend en zeer gevarieerd en de video’s werken motiverend.

Daarnaast winnen de kinderen zelfvertrouwen en voelen zich meer ontspannen binnen de groep.

Evaluatie door magazine COS, Computer Op School (2013)

Susan Spekschoor over DramaOnline

Ik log in op de site en zie snel waar ik moet zijn. Via een duidelijke navigatie kom je snel bij de lessen of oefeningen. Op de homepage vind je een overzicht van jouw laatste lessen, (actuele) lessen, videohandleidingen en het laatste nieuws.

Door lessen als favoriet aan te vinken, vind je ze nog sneller terug. Uiteraard kun je ook naar de themalessen. Deze worden periodiek vernieuwd.

Via een zoekfilter vind je snel en makkelijk oefeningen voor in de klas. Het gaat om oefeningen van 5 tot 20 minuten. Met diverse technieken en op verschillende sociaal-emotionele gebieden. Er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen. De meest gangbare voor leerkrachten is een schoolabonnement. Voor € 277,- per jaar heeft iedereen een account, zijn er lessen en oefeningen voor de groepen 1 tot en met 8 en kun je een eigen leerlijn creëren. Ik vind dit een reëel bedrag. Zeker als je kijkt wat je er voor krijgt. Als leerkracht weet je zeker dat je een verantwoorde les hebt, bespaar je tijd en kun je zelf een leerlijn samenstellen voor een schooljaar. 

Ik vind het een aanrader en zeker een meerwaarde voor scholen!

Review door Susan Spekschoor, www.susanspekschoor.nl (2015)

Ik heb de methode inmiddels uitgebreid bekeken. Ook heb ik al een paar lessen uitgeprobeerd met de kinderen. Ik kan niet anders zeggen: het is heel goed te gebruiken, de lessen zijn actueel en je hebt niet veel voorbereiding nodig. Als je een abonnement hebt, log je in en je zoekt iets dat je gebruiken kunt in een vrij groot bestand met allemaal onderwerpen en dramalessen bij prentenboeken. Er is keuze genoeg. Voor de Kinderboekenweek kwam ik al een paar hele leuke lessen tegen!

Omdat ik nu over piraten werk, heb ik een les over Woeste Willem gedaan. Het leuke is dat je een aantal lessen los kunt gebruiken in een thema maar ook als langere les achter elkaar. Ik heb zelf een paar keer wat korte opdrachten gedaan en de kinderen waren erg enthousiast!

Ik vind de bedragen die gevraagd worden reëel. Het is echt de moeite waard!

Review door Juf Janneke, www.jufjanneke.nl (2014)