Veelgestelde vragen over DramaOnline

Heb je een vraag over DramaOnline?

Hieronder vind je een antwoord op de veelgestelde vragen over de lesmethode en producten van DramaOnline.

Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. 

Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Kan ik DramaOnline eerst proberen?

Wij zijn ervan overtuigd dat DramaOnline alles in zich heeft om jou te ondersteunen en inspireren in het geven van drama. Mocht je desondanks toch niet tevreden zijn over onze dramamethode, dan heb je de eerste 14 dagen een 'niet goed, geld terug-garantie' op je aankoop. Je kunt dus zonder risico uitproberen of DramaOnline bij je past.

Waar bestaat een abonnement op DramaOnline uit?

Met een abonnement op DramaOnline heb je een jaar lang toegang tot al ons lesmateriaal. Kant-en-klare dramalessen, honderden dramaoefeningen en de digitale leerlijnmodule. Aanvullende lesmaterialen, zoals spelkaarten, theatrale muziek en instructievideo's zijn inbegrepen. Ook heb je altijd de beschikking over het nieuwe lesmateriaal dat gedurende het schooljaar door ons ontwikkeld wordt.

Is er ook muziek bij de lesmethode?

Muziek is een belangrijk onderdeel van een dramales. En daarnaast is het lastig om geschikte muziek te vinden. Om die reden hebben wij meerdere CD's met theatrale muziek uitgegeven. De muziek van Les CD1 hebben wij als MP3's digitaal aan onze lesmethode toegevoegd. Wanneer er bij een oefening of les muziek benodigd is, kun je deze dus direct gratis vanuit de lesmethode afspelen. Ook is het mogelijk losse CD's aan te schaffen of bij een abonnement een digitale licentie aan te vragen. Met deze digitale licentie ontvang je de nummers van Les CD1 als MP3 per mail, welke je vervolgens rechtenvrij binnen de school kunt inzetten. De licentieprijs wordt slechts eenmalig berekend. Na het eerste abonnementsjaar kun je dus altijd van deze licentie gebruik blijven maken. De extra opties voor het gebruik van muziek worden in het bestelproces van een professional en schoolabonnement getoond.

Welke abonnementsvormen zijn er?

DramaOnline is beschikbaar in verschillende abonnementsvormen: een schoolabonnement, een professional abonnement, een abonnement voor instellingen en een PABO-abonnement.

Bij het schoolabonnement hebben al je collega's binnen de school een jaar lang onbeperkt toegang tot de lesmethode voor groep 1 t/m 8.

Een professional abonnement is gelijk aan het schoolabonnement, maar geeft toegang voor slechts één persoon tot het lesmateriaal voor groep 1 t/m 8. Geschikt voor o.a. vakleerkrachten en dramadocenten.

Met het abonnement voor instellingen kunnen meerdere docenten binnen een team (bijvoorbeeld een culturele instelling of jeugdtheaterschool) met DramaOnline aan de slag.

Met het PABO-abonnement kunnen alle studenten en docenten van een opleiding werken met DramaOnline.

Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementsvormen bij 'Lid worden?'

Hoeveel kost een abonnement op DramaOnline?

De kosten voor een jaarabonnement zijn afhankelijk van de abonnementsvorm waar je voor kiest. De actuele prijzen vind je hier: https://dramaonline.nl/abonnementen
Voor een abonnement voor MBO, HBO of universiteit kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Op welke manier krijg ik toegang tot DramaOnline?

Via onze website vraag je een abonnement aan. Na activering door ons, ontvang je per mail je inloggegevens. De activatie kan soms eventjes duren, maar wij streven er naar je account binnen een paar uur gereed te hebben. Wil je snel gebruik kunnen maken van DramaOnline? Stuur ons even een mail, dan proberen wij je account met spoed klaar te zetten.

Hoe werkt de betaling voor een abonnement?

Na bestelling van een abonnement, krijg je de mogelijkheid de betaling direct online (via Ideal, MisterCash of DirectEBanking) of via vooruitbetaling per bank te voldoen. Voor scholen is er de optie op rekening te betalen.

Hebben jullie ook een abonnement voor studenten?

Een studentenabonnement hebben we niet, maar op deze pagina kun je wel meer lezen over de mogelijkheden voor studenten: https://dramaonline.nl/student/

Loopt mijn abonnement automatisch af?

Alle abonnementen van DramaOnline zijn een jaar actief. Na afloop van deze periode wordt het abonnement stilzwijgend voor opnieuw een jaar verlengd, tenzij je het abonnement per e-mail (klantenservice@dramaonline.nl) opzegt, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Wanneer DramaOnline uiterlijk een maand voor het aflopen van de contractperiode geen opzegging heeft ontvangen, wordt het abonnement voor opnieuw een jaar verlengd.

Ik heb weinig verstand van computers. Kan ik DramaOnline toch gebruiken?

DramaOnline is een zeer gebruikersvriendelijke methode. Binnen de database word je door middel van informatieknopjes en lessenmaker stap voor stap begeleid in het gebruik. Daarnaast staan in de methode 11 korte videohandleidingen, die uitgebreid de verschillende mogelijkheden beschrijven.

Mocht je toch technische problemen ondervinden bij het gebruik van DramaOnline, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Ons team helpt je graag verder op weg.

Ik geef (bijna) nooit drama. Hoe brengt DramaOnline hier verandering in?

Er zijn veel redenen te bedenken om geen drama te geven. Het kost veel voorbereiding, er is geen geschikte ruimte voor, goed dramamateriaal ontbreekt en het lesrooster is al overvol.

DramaOnline is een complete lesmethode, die een antwoord geeft op bovenstaande problemen. Maak gebruik van één van de vele kant-en-klare dramalessen, die je direct binnen je klas kunt uitvoeren. Benodigdheden als theaterteksten, spelkaarten en muziek worden bijgeleverd. Alle oefeningen zijn kort en duidelijk beschreven en het grootste deel ervan kun je gewoon in het klaslokaal uitvoeren. Mocht je geen tijd hebben voor een complete dramales dan kun je in onze database zoeken naar een oefening voor een dramamoment tussendoor.

Waarom leveren jullie geen boek met vaste lessen, zoals andere uitgevers doen?

Door de online werkomgeving blijft DramaOnline altijd in beweging. Wij spelen direct in op actuele thema's, zoals de Kinderboekenweek of speciale sportevenementen, en zijn up-to-date door het constant toevoegen en aanpassen van lesmateriaal. De database met oefeningen en dramalessen groeit en vernieuwt. Zo heb je de garantie dat je dramalessen op elk moment aansluiten bij de belevingswereld van je leerlingen.
Ook kunnen wij door de online lesomgeving gebruik maken van instructie- en inspiratievideo's.

Kan DramaOnline ook in België gebruikt worden?

Absoluut! We hebben inmiddels veel enthousiaste gebruikers in Vlaanderen, zowel basisscholen als leerkrachtenopleidingen. De groepsindeling binnen het Vlaamse onderwijs is anders, maar DramaOnline kan zonder al te veel moeite ingezet worden in België.

Is DramaOnline ook geschikt voor het speciaal onderwijs?

DramaOnline is ontwikkeld voor het regulier basisonderwijs. Toch hebben we ook veel leerkrachten in het speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs die van onze lesmethode gebruik maken. Vaak geven zij echter een eigen draai aan het lesmateriaal om het aan te kunnen laten sluiten bij hun doelgroep.

Wanneer je twijfelt of DramaOnline ook geschikt is voor jouw school, kun je altijd contact met ons opnemen via klantenservice@dramaonline.nl

Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Wat nu?

Bij inschrijving voor een abonnement op DramaOnline heb je je wachtwoord automatisch via mail ontvangen. Wij raden je aan deze gegevens goed te bewaren.

Mocht je je wachtwoord of gebruikersnaam onverhoopt toch vergeten zijn, dan kun je op het inlogscherm een nieuw wachtwoord aanvragen.