I like to move it! - dansend door de woonkamer als een dier
21 april 2022 
in Nieuws

I like to move it! - dansend door de woonkamer als een dier

Deze vrolijke dramaoefening kregen we van Carien Pelster, dramadocent op de Nutsschool in Wassenaar. Zo leuk, dat we hem graag met je willen delen.

Bekijk onderstaand filmpje van de film Madagascar 2 en let hierbij vooral op hoe de dieren op verschillende manieren bewegen.

Swingend, hè? 🙂

Zie je dat ieder dier zijn of haar eigen manier van dansen heeft? Het nijlpaard beweegt heel anders dan de pinguïns bijvoorbeeld.

Kies nu een dier uit het filmpje (nijlpaard, leeuw, pinguïns, zebra, giraf). Zet een rustig muziekje aan en beweeg door de kamer als jouw dier. Hierbij hoef je nog niet te dansen. Je dier mag best al wat menselijks hebben. Op twee voeten lopen, zoals de dieren in het filmpje, is fijner voor de rest van de opdracht.

Bedenk hoe jouw dier loopt, kijkt en eet. Beweegt je dier langzaam of snel? Is je dier bang of juist stoer? Waar zou jouw dier zich verstoppen? Wat is het belangrijkste lichaamsdeel van jouw dier; waar komen zijn bewegingen vandaan? Bij een giraf zou dat de nek kunnen zijn, bij een pinguïn zijn vleugels of pootjes.

Zet het muziekje ‘I like to move it’ (liefst zonder beeld) nog een keer aan en dans door de kamer als dat dier. Gebruik de manier van bewegen, dus snel/langzaam, bang/stoer, enzovoort, ook in je dansbewegingen. Danst jouw dier vooral met zijn hoofd, of vleugels of billen bijvoorbeeld?

Dans lekker de kamer door als jouw dier. I like to move it! 😀

We zouden het heel leuk vinden om jouw dierendansje te zien. Als jij dit met ons wilt delen, kun je het filmen en mailen naar info@dramaonline.nl. Dan maken wij van alle dansjes een mooie compilatie voor op onze website en social media. Vraag voor je het filmpje mailt, wel eerst even toestemming aan je ouders.

Swing ze!

 

 

 

 

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
milena
Door

milena

op 06 Jan 2021

leuk om te doen

Rik (DramaOnline)
Door

Rik (DramaOnline)

op 06 Jan 2021

Fijn om te horen!

Reactie plaatsen