Week van het Geld – gratis dramales voor groep 5 t/m 8
Actueel
Eva Mesman
Actueel
03/22/2023
5

Week van het Geld - gratis dramales voor groep 5 t/m 8

03/22/2023
5

Van 27 t/m 31 maart 2023 is het de Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is leerlingen om te leren gaan met geld. Dit jaar is het thema 'Bedwing de bling'.

Dramalessen over geld

In onze lesmethode vind je verschillende dramalessen, waarin de leerlingen kennismaken met geld en leren hoe daarmee om te gaan.

  • De winkel (groep 1/2) – De leerlingen leren in deze dramales welke soorten winkels er zijn en wat je er kunt doen. Handelingen als geld betalen en boodschappen doen worden zonder geluid gespeeld.
  • Tellen (groep 1/2) – De kleuters werken in deze dramales met getallen.
  • Geld (groep 5 t/m 8) – Door middel van toneelspel wordt in deze dramales ingegaan op locaties waar geld een belangrijke rol speelt. Zie hieronder.

Dramaoefeningen over betalen en kopen

Wil je een kort moment voor drama inplannen in dit thema? Bekijk dan eens deze dramaoefeningen onze methode:

  • Winkelen (groep 3/4)
  • Veemarkt (groep 5 t/m 8)

Bovenstaande dramalessen en -oefeningen zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Gratis dramales Geld

De dramales Geld is speciaal ontwikkeld voor de Week van het Geld en is geschikt voor groep 5 t/m 8. In de les met werkvorm toneelspel wordt ingegaan op locaties waar geld een belangrijke rol speelt. De leerlingen ontdekken welke bedragen passen bij elke locatie en wat zij voor een bepaald budget kunnen kopen. In de kernopdracht maken de leerlingen in groepjes een scène waarin een probleem rondom geld ontstaat en weer wordt opgelost.

En die les kun je nu gratis downloaden, ook als je geen abonnement op DramaOnline hebt!

Klik op de volgende link en de gratis dramales voor de midden- en bovenbouw opent in een nieuw venster: Dramales Geld

Veel plezier samen met je leerlingen en we horen graag hoe jullie de les ervaren hebben!

Reacties