Dramaoefeningen voor Sint-Maarten
07 november 2022 
in Actueel

Dramaoefeningen voor Sint-Maarten

In grote delen van Nederland en België wordt Sint-Maarten gevierd. De kinderen gaan de deuren langs met mooi gekleurde lampionnen en zingen liedjes. Wordt er bij jou in de buurt ook Sint-Maarten gevierd?

Muzikale dramaoefeningen voor Sint-Maarten

Dan kun je een aantal oefeningen uit onze methode perfect inzetten in jouw dramales. Laat de leerlingen bij de oefeningen liedjes voor Sint-Maarten zingen. Zo kun je deze liedjes een keer op een theatrale manier oefenen!

  • Emotiekoor (groep 4 t/m 8)
  • Zing een lied (groep 5 t/m 8)
  • Liedje uitbeelden (groep 3/4)
  • Volumeknop (groep 3 t/m 6)
  • Een ander liedje (groep 1 t/m 5)

De dramalessen en -oefeningen in de methode zijn gratis toegankelijk voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Instructievideo 'Te voet'

Bij de dramaoefening 'Te Voet' laat je je leerlingen uitbeelden hoe zij op bepaalde plekken zouden lopen. Deze oefening is ook heel leuk in te zetten voor Sint-Maarten. Laat de leerlingen bijvoorbeeld uitbeelden hoe zij zouden lopen met hun gekleurde lampionnen! 
Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen