dramalessen sint maarten

Dramalessen Sint Maarten

In delen van Nederland en België wordt Sint Maarten gevierd. 

De kinderen gaan zingend langs de deuren met gekleurde lampionnen.

Een mooi thema voor een dramales!

Dramalessen Sint-Maarten

Dramalessen Sint Maarten

In grote delen van Nederland en België wordt Sint Maarten gevierd. De kinderen gaan zingend langs de deuren met mooi gekleurde lampionnen. Een mooi thema voor een dramales!

Dramalessen over Sint Maarten in de dramamethode

dramalessen groep 1-2

Sluipend een liedje zingen

De kleuters zingen in deze korte dramales Sint-Maartenliedjes. Ze ervaren dat hun manier van lopen invloed heeft op hoe ze een liedje zingen. Een vrolijke les waarin fysiek en stem gecombineerd worden.

dramalessen groep 3-4

Lopen met een lampion

In deze korte dramales improviseren de leerlingen verschillende manieren van lopen tijdens Sint Maarten. Ze laten zich daarbij inspireren door weertypen, emoties en locaties. Wordt het een liedje zingen op de maan, in een hevige storm of overdreven enthousiast?
dramalessen groep 5-6

Emoties bij de deur 

In deze korte dramales improviseren de leerlingen ontmoetingen bij de deur tijdens Sint Maarten. Ze ervaren hoe hun manier van zingen beïnvloed wordt door wie de deur opendoet. Want een Sint-Maartenliedje zingen voor een boze buurman voelt waarschijnlijk anders dan voor een schattige peuter.
dramalessen groep 7-8

Wie was Sint Maarten?

In grote delen van Nederland en België wordt Sint Maarten gevierd. Hoe is dit feest ontstaan? In deze dramales maken de leerlingen kennis met het verhaal van ridder Martinus die een bedelaar helpt door zijn mantel te delen.
Ook kun je een aantal oefeningen uit onze methode inzetten in jouw dramales. Laat de leerlingen bij de oefeningen liedjes voor Sint Maarten zingen. Zo kun je deze liedjes een keer op een theatrale manier oefenen!

Muzikale dramaoefeningen voor Sint Maarten

  • Emotiekoor (groep 4 t/m 8)
  • Zing een lied (groep 5 t/m 8)
  • Liedje uitbeelden (groep 3/4)
  • Volumeknop (groep 3 t/m 6)
  • Een ander liedje (groep 1 t/m 5)

Deze dramalessen en -oefeningen staan klaar voor de leden van onze lesmethode.

Ook leuk in het thema Sint Maarten

Dramaoefening 'Te voet'

Bij deze dramaoefening  laat je je leerlingen uitbeelden hoe zij op bepaalde plekken zouden lopen. Deze oefening is ook heel leuk in te zetten voor Sint Maarten. Laat de leerlingen bijvoorbeeld uitbeelden hoe zij zouden lopen met hun gekleurde lampionnen!

Klaar om met DramaOnline aan de slag te gaan?