Nieuw: avontuurlijke dramalessen over ontdekkingsreizigers!
28 juni 2024 

Nieuw: avontuurlijke dramalessen over ontdekkingsreizigers!

Weet jij wat Marco Polo, Columbus en Willem Barentsz met elkaar gemeen hebben?  Wij wel! Je vindt ze namelijk allemaal in onze dramamethode.

Drie nieuwe, avontuurlijke dramalessen over deze ontdekkingsreizigers staan nu klaar voor groep 7/8 in onze methode.

Marco Polo (improvisatie): Ontdek de avonturen van Marco Polo! Leerlingen duiken in zijn verhalen en onderzoeken de twijfels rond zijn reizen. Thema's zoals overdrijven, geloofwaardigheid, en sterke verhalen vertellen staan centraal.

Columbus (toneelspel): Beleef Columbus' ontdekkingsreis naar Amerika! Leerlingen overtuigen koningin Isabella en koning Ferdinand van Spanje om Columbus' reis te financieren. Ze experimenteren met overtuigingskracht en presenteren als Columbus hun plannen om de wereld te veroveren.

Willem Barentsz (improvisatie): Stap in de schoenen van Willem Barentsz! Leerlingen verkennen zijn wereldreizen en beleven zijn spannende overwintering op Nova Zembla.

Wist je dat wij nog veel meer dramalessen over geschiedenis hebben voor je? Je vindt het overzicht hier.

Veel plezier met je duik in de geschiedenis!

Over de schrijver
Daniëlle is al ruim 20 jaar werkzaam in de marketing-communicatie. Verbinding maken en inspireren vindt ze daarin erg belangrijk. Binnen DramaOnline verzorgt Daniëlle de marketinguitingen via de website, social media, de nieuwsbrief en de lesmethode.
Reactie plaatsen