arrow_drop_up arrow_drop_down
29 mei 2020 
in Actueel

Al bijna klaar voor de groep 8 musical? Zo wordt je voorstelling echt een succes!

De komende weken wordt er ondanks de corona-maatregelen op veel basisscholen in de hoogste klassen waarschijnlijk hard gewerkt aan de afscheidsvoorstelling. In onze lesmethode vind je een lessenserie als ondersteuning bij het repeteren van de afscheidsvoorstelling van groep 7/8.

De serie geeft de spelers meer zelfvertrouwen en zorgt voor een stevige basis binnen de voorstelling. Het maakt hierbij niet uit of je een bestaande musical opvoert, zelf een toneelstuk bedenkt of een presentatie hebt met korte acts. Je kunt de lessen gebruiken gedurende het repetitieproces op een willekeurig moment.
In de eerste les wordt ingegaan op het ontwikkelen van het personage. De les erna gaat om de leerlingen bewust te maken van de podiumpresentatie. Les 3 kun je gebruiken als warming-up voor aanvang van de presentatie.

Alvast een voorproefje? Een mooie oefening om de leerlingen vertrouwd te maken met de eigen en elkaars rol in de voorstelling is Catwalk.

‘Dramaoefening ‘Catwalk’

De leerlingen staan aan één kant van de ruimte. Om de beurt lopen zij als hun personage naar voren, zeggen daar een zin uit de voorstelling en lopen weer terug. De leerlingen mogen daar de tijd voor nemen. Belangrijk is dat zij hun personage duidelijk presenteren en dat iedereen een goed beeld krijgt van elkaars rol.

Weet jij nog niet hoe je de eindvoorstelling dit jaar gaat vormgeven? Wij hebben een aantal alternatieve oplossingen voor de muscial voor je op een rij gezet.

De lessenserie maakt onderdeel uit van de lesmethode DramaOnline. Wil je ook toegang tot ons lesmateriaal? Vraag hier een abonnement aan.

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen