Al bijna klaar voor de groep 8 musical? Zo wordt je voorstelling echt een succes!
Actueel
Eva Mesman
Actueel
05/21/2023
0

Al bijna klaar voor de groep 8 musical? Zo wordt je voorstelling echt een succes!

05/21/2023
0

De komende weken wordt er op veel basisscholen in de hoogste klassen waarschijnlijk hard gewerkt aan de afscheidsvoorstelling. In onze lesmethode vind je een lessenserie als ondersteuning bij het repeteren van de afscheidsvoorstelling van groep 7/8.

De serie geeft de spelers meer zelfvertrouwen en zorgt voor een stevige basis binnen de voorstelling. Het maakt hierbij niet uit of je een bestaande musical opvoert, zelf een toneelstuk bedenkt of een presentatie hebt met korte acts. Je kunt de lessen gebruiken gedurende het repetitieproces op een willekeurig moment.

Dramalessen afscheidsmusical

Je vindt de drie lessen in onze lesmethode onder de naam 'Afscheidsmusical'. In de eerste les wordt ingegaan op het ontwikkelen van het personage. De les erna gaat om de leerlingen bewust te maken van de podiumpresentatie. Les 3 kun je gebruiken als warming-up voor aanvang van de presentatie.

De lessenserie maakt onderdeel uit van de lesmethode DramaOnline. Wil je ook toegang tot ons lesmateriaal? Vraag hier een abonnement aan.

Gratis dramaoefening ‘Catwalk’

Alvast een voorproefje van de lessen in onze lesmethode? Een mooie dramaoefening om de leerlingen vertrouwd te maken met de eigen en elkaars rol in de voorstelling is Catwalk.

Dramaoefening ‘Catwalk’

De leerlingen staan aan één kant van de ruimte. Om de beurt lopen zij als hun personage naar voren, zeggen daar een zin uit de voorstelling en lopen weer terug. De leerlingen mogen daar de tijd voor nemen. Belangrijk is dat zij hun personage duidelijk presenteren en dat iedereen een goed beeld krijgt van elkaars rol.


Blogs voor de voorbereiding van de afscheidsvoorstelling

Naast speciale lessen en een gratis dramaofening hebben wij ook een aantal blogs met onderwerpen, die aansluiten bij de voorbereiding voor de eindmusical. Je vindt ze door op onderstaande links te klikken.

>> Blog 'Stemgebruik in de dramales'

>> Blog 'Timing'

>> Blog 'Het verschil tussen een typetje en een personage'

>> Blog 'Extra rollen bedenken'Reacties