dramalessen ter voorbereiding van de eindmusical

Dramalessen voor de eindmusical 

Heb je alles al klaar voor de groep 8 musical? 

Met hulp van onze speciale dramalessen wordt

jouw voorstelling een echt succes!

dramalessen eindmusical groep 8 musical

Dramalessen voor de eindmusical 

Heb je alles al klaar voor de groep 8 musical? Met hulp van onze speciale dramalessen wordt jouw voorstelling een echt succes!

Ben je bezig met de voorbereiding van de groep 8 musical? Onze ondersteunende lessenserie kan je helpen om van je voorstelling een succes te maken. 


Ontdek hoe onze lessen het zelfvertrouwen van de spelers vergroten en een sterke basis leggen voor een onvergetelijke uitvoering. Of je nu een bestaande musical opvoert, zelf een toneelstuk bedenkt of een presentatie met korte acts hebt, onze lessen zijn handig in te zetten gedurende het repetitieproces. 

Ons lesmateriaal voor de musical

Lessenserie Afscheidsmusical

Naar de lessenserie

Blogs over de musical

Naar de blogs

Gratis dramaoefening Catwalk

Naar de oefening

Lessenserie 'Afscheidsmusical'

Deze lessenserie is bedoeld als ondersteuning bij het repeteren van de afscheidsvoorstelling van groep 7/8. De serie geeft de spelers meer zelfvertrouwen en zorgt voor een stevige basis binnen de voorstelling.


Je kunt de lessen gebruiken gedurende het repetitieproces op een willekeurig moment. Wel is het belangrijk dat de rollen al verdeeld zijn en de leerlingen het verhaal kennen.

les nummer 1

Les 1 (toneelspel)

In deze eerste les staat de opbouw van het personage centraal. In het repetitieproces van een eindmusical wordt vaak veel aandacht besteed aan het instuderen van de tekst. Deze tekst komt pas tot leven wanneer er interessante personages op het podium staan. Een personage is goed opgebouwd, wanneer deze duidelijke karaktertrekken en passende tekst en/of bewegingen heeft. Het kan helpen om een personage een handeling op het podium te geven. Dit zorgt voor houvast bij de spelers en voorkomt een statisch toneelbeeld.

les nummer 2

Les 2 (toneelspel)

In deze tweede les staat de podiumpresentatie centraal. De leerlingen zijn zich bewust van zichzelf en de anderen op de speelvloer. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het op een juiste manier inzetten van de stem, waardoor de teksten en dus ook de personages beter tot hun recht komen.

les nummer 3

Les 3 (toneelspel)

Vlak voor aanvang van de eindvoorstelling van groep 7/8 is het vaak chaotisch. Er moeten nog veel zaken geregeld worden en de leerlingen zijn nerveus. Toch is het heel belangrijk om tijd in te plannen voor een korte warming-up. Hiermee warmen de leerlingen hun lichaam en stem op, kun je nogmaals aandacht besteden aan duidelijk stemgebruik en is de groep geconcentreerd op zichzelf en de anderen.

Deze dramalessen staan klaar voor de leden van onze lesmethode.

En heb je al eens aan deze vormen van de musical gedacht?

Scènes van de musical opnemen en monteren tot een film. 

Speel scènes van de gekozen musical, neem deze op als video en monteer ze tot een mooie afscheidsfilm. 

Zelf scènes maken rondom een thema en monteren tot een film.

Bijvoorbeeld over hun herinneringen aan de basisschooltijd of over hoe ze hun leven zien over 25 jaar. Of maak er een talentenshow van.

Locatietheater - scènes op verschillende plekken in de school

Het publiek wordt in groepjes langs de verschillende scènes geleid. Iedere scène wordt dus meerdere keren gespeeld.

Dit kan ook handig zijn voor de voorbereiding van de musical!

Blogs voor de voorbereiding van de afscheidsvoorstelling

Naast speciale lessen hebben wij ook een aantal blogs met onderwerpen, die aansluiten bij de voorbereiding voor de eindmusical. 
Blog stemgebruik in de dramales

Stemgebruik in de dramales

Bij veel speltechnieken, zoals toneelspel of tekstacteren, wordt de stem ingezet. Door in de dramales al aandacht te besteden aan goed stemgebruik, zijn de spelers tijdens presentatiemomenten beter en prettiger verstaanbaar.
Blog over het vak drama timing

Timing

Een abstract begrip binnen de theaterwereld is timing: de keuze voor het juiste moment. In je dramales zul je merken dat sommige kinderen van nature een goede timing hebben en anderen juist niet.
blog over types en personages

Types en personages

De termen typetje en personage worden vaak door elkaar heen gebruikt. Maar toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde.
Blogs over het vak drama - extra rollen bedenken

Extra rollen bedenken

Het is je vast weleens overkomen. Je bent bezig met het maken van de afscheidsmusical of weeksluiting en je komt één of meerdere rollen tekort.
dramalessen eindmusical groep 8 musical

Gratis dramaoefening Catwalk

Alvast een voorproefje van de lessen in onze lesmethode? Een mooie dramaoefening om de leerlingen vertrouwd te maken met de eigen en elkaars rol in de voorstelling is Catwalk.