Samen stil staan bij vrijheid - dramalessen over oorlog & bevrijding
03 mei 2023 
in Actueel

Samen stil staan bij vrijheid - dramalessen over oorlog & bevrijding

Op 4 mei herdenken wij in Nederland de slachtoffers van oorlogen. En 5 mei staat het natuurlijk in het teken van vrijheid! We vieren dat we sinds 5 mei 1945 in vrijheid leven.

Hoe mooi is het als je deze twee belangrijke thema’s kunt verwerken in je lesprogramma? Voor de bovenbouw hebben wij een aantal dramalessen in onze lesmethode, die daar goed bij aansluiten.

  • Eerste Wereldoorlog (groep 7/8) – Deze dramales draait om de strijd tussen de Fransen en de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog. Het thema van de les is zien en gezien worden.
  • Tweede Wereldoorlog Les 1 & 2 (groep 7/8) – In deze twee lessen maken de leerlingen kennis met thema’s als hoge en lage status in oorlogsituaties.
  • Vrijheid (groep 7/8) –  Deze dramales voor de bovenbouw gaat over de betekenis van vrijheid. Op welke manier kun je je vrij voelen en wanneer ben je niet vrij?

Je vindt deze lessen in onze lesmethode. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van DramaOnline? Bekijk hier alle informatie over de abonnementen.

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen