Dramalessen voor de Olympische Winterspelen!
07 februari 2022 
in Actueel

Dramalessen voor de Olympische Winterspelen!

Op 4 februari starten de Olympische Spelen in Peking. Hoe leuk is het om daarop in te springen tijdens je dramales? In onze lesmethode staan vier dramalessen die perfect passen bij dit sportieve evenement. 

Dramalessen over de Olympische Winterspelen

Igor Stippelkampioen (prentenboek) – groep 1/2

De Stippelspelen is de allerbelangrijkste sportwedstrijd van de wereld voor gestippelde atleten. Eindelijk gaat Igor ook naar de Stippelspelen. Maar in welke sport zou zo’n piepkleine atleet uitblinken? In de les wordt aandacht besteed aan fysieke tegenstellingen, zoals groot en klein. De leerlingen beelden sporthandelingen uit en koppelen hieraan emoties.

 

Wintersport – groep 3/4

In deze dramales staan wintersporten, zoals deze op de Olympische Spelen plaatsvinden, centraal. De leerlingen zetten stilstaande beelden neer waarin de soort sport, fase van de wedstrijd en de winnaar duidelijk wordt. In de kernopdracht maken ze in tweetallen een scène bestaande uit een aantal tableaus van start tot aan finish.

 

Schaatsen – groep 5/6

In deze dramales voor groep 5/6 wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van schaatsen. De leerlingen werken in de les toe naar een scène rondom een wedstrijd in kunstrijden of in langebaanschaatsen. Ze maken hierbij gebruik van slowmotion om een bepaald moment uit hun wedstrijd extra te benadrukken.

 

Olympische Spelen – groep 7/8

Deze dramales voor groep 7/8 is ontwikkeld in het kader van de Olympische Spelen. In de les maakt de bovenbouw een openingsceremonie waarin de landenteams gepresenteerd worden. Hierbij maken ze gebruik van jabbertalk. Jabbertalk is communicatie met gefantaseerde klanken.

 

De dramalessen zijn vrij toegankelijk voor onze abonnees. Nog geen lid van DramaOnline? Kijk hier welk abonnement het best bij je past.

Meer sportieve dramalessen en -oefeningen

Vind je het leuk om vaker een sportief tintje te geven aan je dramalessen? Wij hebben al onze dramalessen over sport & beweging voor je op een rijtje gezet op onderstaande pagina. 

Naar de dramalessen over sport

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen