Dramalessen Koningsdag – voor iedere groep een koninklijke dramales
Actueel
Eva Mesman
Actueel
04/06/2023
0

Dramalessen Koningsdag - voor iedere groep een koninklijke dramales

04/06/2023
0

Koningsdag belooft ook dit jaar een feestje te worden met een bezoek van de Koninklijke familie aan Rotterdam, vrijmarkten en oudhollandse spelletjes.

Voor elke combinatiegroep hebben wij een dramales beschikbaar om een extra oranje tintje aan je lesprogramma te geven. 

Dramalessen Koningsdag in de lesmethode

In onze lesmethode hebben we vier dramalessen beschikbaar rondom het thema Koningsdag: 

  • Majesteit in 35 minuten (groep 1/2) –  In deze dramales volgen de kleuters een snelcursus “Majesteit in 35 minuten”. Wat doet een koning(in) allemaal op een dag? De leerlingen worden gekroond, kleden zich deftig aan, leren majesteitelijk zwaaien en verschijnen fotogeniek in het openbaar. Na deze les hebben Willem-Alexander en Maxima er een groep nieuwe troonopvolgers bij.
  • Koninklijke portretten (groep 3/4) – Bij groep 3/4 worden foto’s gemaakt van het dagelijks leven van de koninklijke familie. De leerlingen bewegen als koning of koningin en bevriezen hun handelingen, waardoor tableaus ontstaan. In de kernopdracht maken de leerlingen in groepjes een serie foto’s, die plotseling verpest wordt door een onverwachte gebeurtenis.
  • Beroemd (groep 5/6) – Deze improvisatieles voor groep 5/6 gaat over beroemd zijn. Als koning of koningin word je op de voet gevolgd door de pers en het publiek. Je bent veel in het openbaar en wordt uitgenodigd voor belangrijke gebeurtenissen. De leerlingen spelen vanuit verschillende improvisatieopdrachten scènes waarin Willem-Alexander en Maxima in het openbaar verschijnen. Ook op de meest ongunstige momenten.
  • Feestcomité (groep 7/8) – Elk jaar bezoekt het koninklijk echtpaar op Koningsdag een plek in Nederland. Dit jaar bestaat het feestcomité uit jouw groep 7/8 en organiseren de leerlingen van de bovenbouw de feestactiviteiten voor deze dag. Ze laten Willem-Alexander en Maxima hun prachtige dorp of stad zien, zingen het Wilhelmus en spelen Oud-Hollandse spelletjes. En vooral dat laatste gaat niet helemaal zoals gepland.

De dramalessen ‘Koningsdag’ zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Ontwerp je eigen spel voor Koningsdag

Vind je het leuk om met je groep op een creatieve manier bezig te zijn met Koningsdag? Zet dan onze speciale Creatieve Kronkelweek op je programma. Stap voor stap ontwikkel je binnen vier dagen een nieuw spel voor de Koninklijke familie. Doe je ook mee?

 >> Klik dan hier voor alle informatie.

Een dramales buiten tijdens de Koningsspelen

Speciaal voor de buitenspeeldag hebben wij een aantal dramalessen op een rijtje gezet, die je prima in de buitenlucht kunt doen. Ga jij tijdens de Koningsspelen op het schoolplein spelletjes doen met je groep en ben je nog op zoek naar inspiratie voor deze dag?

>> Bekijk dan onze pagina met 10 leuke dramaoefeningen om buiten te doen. 

Reacties