Een dramales bij de kleutermethodes Schatkist of Kleuterplein
31 juli 2022 
in Actueel

Een dramales bij de kleutermethodes Schatkist of Kleuterplein

In onze lesmethode vind je een groot aantal dramalessen speciaal voor kleuters. Een aantal van deze lessen past perfect bij de thema’s van de kleutermethodes Schatkist of Kleuterplein. Bij deze lessen ligt het accent zowel op het stimuleren en structureren van de fantasie, als op het experimenteren met de uitingsmogelijkheden van fysiek, stem en mimiek.

Voor kleuters is het soms nog lastig om samen te werken. Groepjes en spelafspraken zal je in de meeste oefeningen dus niet vinden.

>> Het overzicht van de lessen voor kleuters vind je hier. 

 

Dramalessen die aansluiten bij Schatkist of Kleuterplein

Werk je met de kleutermethodes Schatkist of Kleuterplein? We hebben maar liefst 30 dramalessen beschikbaar, die aansluiten bij de thema’s van deze methodes. Denk daarbij aan lessen over de jaargetijden, dieren of feestdagen.

  • Winter, Dagje Strand, Het weer, Lente, Herfst
  • Onder water, Dierentuin,
  • Thuis, Dozen, Klok, Post, Samenwerken, In de keuken
  • Bij de dokter, De Boerderij (2 lessen), De winkel
  • Oud & Nieuw, Verlanglijstje, Sinterklaas
  • Kikker is verliefd, Boeken, Kikker in de kou, Dit ben ik, Mijn lijf, Familieportret, Logeren, Kleding
  • Toveren, Circus

Deze lessen zijn te vinden in onze online lesmethode en gratis te gebruiken voor onze abonnees. Kies bij het filter ‘Vakoverstijgend’ de optie ‘Kleutermethodes’ en je vindt alle lessen op een rij.

Al deze lessen zijn uiteraard ook in te zetten voor leerkrachten die geen of een andere kleutermethode gebruiken!

>> Naar de abonnementen

Teacher-in-role

Het is handig om een dramales voor kleuters klassikaal plaats te laten vinden. De leerkracht doet veel voor, begeleidt of speelt een personage (teachter-in-role), waarmee de kleuters een avontuur beleven. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in het artikel ‘Teacher-in-rol’.

Wil je dit ook een keer toepassen in jouw dramales? In de lesmethode kun je zoeken op “teacher”. Hier vind je alle dramalessen waarin de spelvorm teacher-in-role gebruikt wordt.

>> Lees meer over teacher-in-role

 

Meer weten over een dramales voor kleuters?

Op veel basisscholen is het niet vanzelfsprekend om het vak drama op het lesprogramma van de kleuters te zetten. Toch is het vak drama voor kleuters heel waardevol en zelfs voor de hand liggend. Waarom? Dat lees je in het artikel ‘Drama voor kleuters’.

>> Lees het artikel  Drama voor kleuters

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen