dramales over hugo de groot
Nieuw in de methode
Daniëlle
Nieuw in de methode
05/24/2024
0

Nieuw: dramales over het spannende verhaal van Hugo de Groot

05/24/2024
0

Misschien heb je hem in december al voorbij zien komen: onze nieuwe dramales over Hugo de Groot. 

Eigenlijk hadden we hem gepland voor begin 2024. Maar toen stond het Sinterklaas-journaal van december vorig jaar opeens in het teken van het spannende verhaal van Hugo de Groot. Natuurlijk hebben wij ervoor gezorgd dat die nieuwe les toen direct in onze dramamethode te vinden was. 

Maar het kan goed zijn, dat je in die drukke Sinterklaas-periode ons bericht over deze les helemaal over het hoofd hebt gezien. Helemaal niet gek! Daarom brengen we hem vandaag opnieuw bij je onder de aandacht. 

Deze dramales voor groep 7/8 draait om het fascinerende verhaal van Hugo de Groot, de boekenkist en zijn ontsnapping uit Slot Loevestein. De leerlingen oefenen onder andere met het verstoppen in kleine ruimtes en ontdekken wat er gebeurt als je met een kist op een vreemde locatie aankomt. 

Je vindt deze dramales in onze lesmethode, samen met andere boeiende geschiedenislessen over onder andere ridders in de Middeleeuwen, het oude Egypte, de Romeinen en de dieren uit de prehistorie.

Klik hier voor het overzicht met de geschiedenislessen.

Heb jij wel eens een thema uit de geschiedenis behandeld in je dramales? We zijn benieuwd wat je leerlingen daarvan vonden! 

Reacties