Pasen – overzicht van de dramalessen
Actueel
Rik Knijnenburg
Actueel
03/29/2023
0

Pasen - overzicht van de dramalessen

03/29/2023
0

In onze lesmethode vind je diverse lessen en oefeningen over Pasen. Er zijn zowel lessen over het Bijbelverhaal als over gekleurde eitjes en een vrolijke Paashaas. We hebben ook een gratis dramaoefening voor je over het verstoppen van paaseitjes!

Dramalessen over de Paashaas

  • Groep 1/2: Pasen (dramales) – De leerlingen beleven een dag uit het leven van de Paashaas. Ze maken zijn ochtendritueel mee en helpen met het verstoppen van de paaseieren.
  • Groep 3/4: Pasen (dramales) – De leerlingen beschilderen paaseieren en maken daarbij gebruik van de danselementen.

Dramalessen over het Bijbelverhaal rondom Pasen

  • Groep 5/6: Paasverhaal in Schimmenspel (dramales 1 & 2) – In deze lessenserie maken de leerlingen zelf een schimmenspel met behulp van sjablonen rond het Paasverhaal.
  • Groep 7/8: Op weg naar Pasen (dramales) – Deze dramales gaat over het Bijbelverhaal van Jezus’ lijden, sterven en opstanding. De leerlingen beleven het verhaal door middel van beeldhouwen en tableaus maken.
  • Groep 7/8: Paasverhaal in schimmenspel (dramales) – De leerlingen maken hun eigen schimmenspel door middel van tableaus rondom het Paasverhaal.

Je vindt deze lessen in onze lesmethode. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van DramaOnline? Bekijk hier alle informatie over de abonnementen.

Gratis dramaoefening Pasen

We hebben voor jullie ook een gratis dramaoefening voor Pasen! De Paashaas heeft de hulp van de kinderen nodig bij het verstoppen van de paaseieren. Ook heel leuk om thuis te doen! Geef jij de kleine Paashazen de opdrachten voor het verstoppen van de eieren als de muziek stopt?

Klik op deze link voor de gratis dramaoefening Eieren verstoppen. 

 

 

 

 

Reacties