Nationale Voorleesdagen 2023 - Elke dag een dramaoefening cadeau!
24 januari 2023 

Nationale Voorleesdagen 2023 - Elke dag een dramaoefening cadeau!

Van 25 januari tot en met 4 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen!  Dit jaar staat het prentenboek 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte centraal. Een vrolijk, herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Wij hebben voor jou bijpassend lesmateriaal ontwikkeld!

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

In het prentenboek van Joukje Akveld en Jan Jutte is Maximiliaan Modderman alleen thuis. Hij organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Het wordt een wild en vies feest. Wat zullen zijn ouders zeggen als ze thuiskomen?

Gratis dramaoefeningen bij dit vrolijke prentenboek

Wij ondersteunen graag het voorlezen en het gebruik van (prenten)boeken binnen het vak drama. Daarom bieden wij je tijdens de Nationale Voorleesdagen iedere dag een gratis dramaoefening aan!

Deze oefeningen voor de onderbouw sluiten dit jaar natuurlijk aan bij het vrolijke Prentenboek van het Jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' door Joukje Akveld en Jan Jutte.

In de oefeningen staan verschillende thema's uit het boek centraal: fantasie, dieren, in bad gaan en natuurlijk feest vieren. Speciaal ontwikkeld voor in de klas, peuterspeelzaal, BSO en bibliotheek.

Doe je mee met ons Voorleesdagen-feestje?

Ga dan naar onze speciale pagina voor de Nationale Voorleesdagen. Iedere ochtend om 7:30 opent daar een vakje met daarin een creatieve dramoefening of een lesidee.

Op 24 januari om 7.30 uur opent het eerste vakje. Veel plezier!

>> Klik hier voor de speciale dramaoefeningen voor de Nationale Voorleesdagen

Een dramales over een prentenboek

Vind je het leuk om ook na de Nationale Voorleesdagen een prentenboek in je dramales te verwerken? In onze lesmethode hebben wij een groot aantal dramalessen over (prenten)boeken voor je klaar staan.

>> Klik hier voor het overzicht

Welk prentenboek is geschikt voor een dramales?

Wil je graag zelf een dramales maken over een prentenboek? Maar weet je niet zo goed of het door jou gekozen boek geschikt daarvoor is? Lees dan even ons artikel 'Welk prentenboek is geschikt voor een dramales?'.  Daarin vertellen we je graag wat onze criteria zijn bij het kiezen van een boek.

>> Klik hier voor het artikel

Wij wensen je veel plezier tijdens de Nationale Voorleesdagen!

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen