De Gouden Weken: een goed begin is het halve werk!
29 augustus 2022 
in Actueel

De Gouden Weken: een goed begin is het halve werk!

Als leerkracht speel je een essentiële rol in de belangrijke eerste weken na de zomervakantie. Het vol inzetten op de groepsvorming kan als een grote tijdsinvestering voelen, maar het achteraf ‘repareren’ kost vaak veel meer tijd en moeite. 

Speciaal voor deze belangrijke periode hebben wij in samenwerking met Kenniscentrum Omgaan met Pesten een serie dramalessen voor de Gouden Weken ontwikkeld. 


Speciale lessenserie Gouden Weken

Om je te ondersteunen in het bewust werken aan de interactie tussen jou en de leerlingen hebben wij in samenwerking met Kenniscentrum Omgaan met Pesten (www.omgaanmetpesten.nl) een serie dramalessen voor de Gouden Weken ontwikkeld. Met deze lessenserie De Gouden Weken besteed je actief aandacht aan het groepsvormingsproces. Er is een serie voor de onderbouw (groep 1-4) en een serie voor de bovenbouw (groep 5-8) beschikbaar. Iedere serie bestaat uit drie dramalessen.

De eerste les is gericht op kennismaking, de tweede les op volgen en leiden en de laatste les op samenwerking. De dramalessen worden bij voorkeur in de eerste vier weken na de zomervakantie gepland.

De dramalessen zijn -naast honderden andere dramalessen, oefeningen en video’s- onderdeel van onze lesmethode DramaOnline. De zes lessen staan klaar in onze lesmethode DramaOnline. Gratis voor onze abonnees.

Als je nu een abonnement aanvraagt, kun je het materiaal direct inzetten tijdens die eerste belangrijke weken.

Wil je eerst een voorproefje? Laat dan hier je gegevens achter. Je krijgt de eerste les van de onder- en bovenbouw gratis in je mailbox. 

Klik hier om het gratis E-boek van de Gouden Weken te ontvangen.


Blog De Gouden Weken

Wil je meer weten over de Gouden Weken? Lees dan zeker ook even onze blog over de belangrijke fases in de Gouden Weken. 

>> naar de blog De Gouden Weken

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen