Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep
16 november 2020 
in Actueel

Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep

Sinterklaas is weer gearriveerd met zijn stoomboot. Vind je het leuk om in je dramales aandacht te besteden aan het Sintfeest? Wij hebben in onze lesmethode volop lesmateriaal beschikbaar rondom Sinterklaas en zijn Pieten. Complete dramalessen, korte dramaoefeningen en instructievideo’s.

Zo heeft DramaOnline speciaal rondom het thema Sinterklaas een lessenserie ontwikkeld, bestaande uit een dramales voor iedere combinatieklas. De resultaten van de maakopdrachten kunnen uitstekend getoond worden in een schoolbrede Sintactiviteit.

Groep 1/2

Sinterklaas

In deze les kruipen de kleuters in de huid van een Piet. Ze maken een dag uit het leven van een Piet mee. Er worden verschillende soorten Pieten uitgebeeld, die aan het werk gaan in de pakjesfabriek.

Groep 3/4

Sinterklaas

In deze les zetten de leerlingen verschillende Sinterklaassituaties en -liedjes om in tableaus. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan problemen en bijpassende oplossingen. In de kernopdracht maken de leerlingen in groepjes een tableau bij een Sinterklaasliedje.

Groep 5/6

Sinterklaas

De leerlingen maken in deze Sintles zelf een nieuwsitem, dat past in het Sinterklaasjournaal. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het creëren van een probleem en het bedenken van een bijpassende oplossing.

Groep 7/8

Sinterklaas

Ook voor leerlingen uit de bovenbouw is Sinterklaas een geweldige inspiratiebron voor een dramales. Het maken van een eigen Sinterklaasgedicht en het uitbeelden hiervan (pantomime) is het uitgangspunt.

Het Sint-lesmateriaal is gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Heb je nog geen abonnement op DramaOnline, maar wil je wel al aandacht besteden aan het Sinterklaasfeest in jouw klas? Doe dan de gratis dramaoefening ‘De Pakjesfabriek’ met je klas. Klik hier voor de oefening ‘De Pakjesfabriek’.  Of doe de dramaoefening ‘Plak maar vast’  in Sinterklaasvorm!

En heb je onze Sinterklaas-actie al gezien? Sint strooit namelijk muzikale inspiratie! Klik even hier voor meer informatie. 

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down