Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep - nieuwe lessen over Ozosnel!
14 november 2023 
in Nieuws

Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep - nieuwe lessen over Ozosnel!

Sinterklaas is weer gearriveerd met zijn stoomboot. Vind je het leuk om in je dramales aandacht te besteden aan het Sintfeest? Wij hebben in onze lesmethode een speciale lessenserie rondom Sinterklaas. Voor elke combinatieklas is er een dramales ontwikkeld. De resultaten van de maakopdrachten kunnen uitstekend getoond worden in een schoolbrede Sintactiviteit.

Nieuw: dramalessen over Ozosnel!

Deze lessen gaan over het beroemdste paard van het land: Ozosnel. Groep 1/2 en groep 3/4 gaan op pad met het paard van Sinterklaas en op zijn rug beleven ze heel bijzondere avonturen!

  • Dramalessen SinterklaasOzosnel (Groep 1/2) - Op de rug van het paard van Sinterklaas - Deze dramales voor de kleuters gaat over het beroemdste paard van het land: Ozosnel. De leerlingen nemen in de les de taak van Sinterklaas over om het paard te verzorgen en mee op pad te gaan over de hoge daken. Maar dat vindt Ozosnel best wel spannend. De leerlingen beleven allerlei avonturen op de rug van het paard van Sinterklaas.
  • Wat is er aan de hand met Ozosnel? (Groep 3/4) - Probleem en oplossing spelen - De leerlingen van groep 3/4 gaan aan de slag met probleem en oplossing. Er is namelijk iets aan het hand met het beroemdste paard van het land: Ozosnel. De leerlingen reageren als Pieten op verschillende probleemsituaties en maken daarbij vooral gebruik van mimiek en fysiek. Een expressieve Sinterklaasles!

Lessenserie 'Sinterklaas'

  • Groep 1/2 - In deze les kruipen de kleuters in de huid van een Piet. Ze maken een dag uit het leven van een Piet mee. Er worden verschillende soorten Pieten uitgebeeld, die aan het werk gaan in de pakjesfabriek.
  • Groep 3/4 - In deze les zetten de leerlingen verschillende Sinterklaassituaties en -liedjes om in tableaus. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan problemen en bijpassende oplossingen. In de kernopdracht maken de leerlingen in groepjes een tableau bij een Sinterklaasliedje.
  • Groep 5/6 - De leerlingen maken in deze Sintles zelf een nieuwsitem, dat past in het Sinterklaasjournaal. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het creëren van een probleem en het bedenken van een bijpassende oplossing.
  • Groep 7/8 - Ook voor leerlingen uit de bovenbouw is Sinterklaas een geweldige inspiratiebron voor een dramales. Het maken van een eigen Sinterklaasgedicht en het uitbeelden hiervan (pantomime) is het uitgangspunt.

Het Sint-lesmateriaal is gratis te gebruiken voor de leden van onze lesmethode. Ben je nog niet lid van DramaOnline? Klik dan op de link hieronder voor alle mogelijkheiden:

Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Gratis dramaoefeningen Sinterklaas

Ben je nog niet lid van DramaOnline, maar wil je wel al aandacht besteden aan het Sinterklaasfeest in jouw klas? Dan hebben wij een aantal leuke dramaoefeningen voor je klaar staan op onze website.

Dramaoefening 'De Pakjesfabriek'

gratis dramaoefening voor sinterklaasKom in de stemming voor Sinterklaas met de gratis dramaoefening 'De Pakjesfabriek'. Elke leerling krijgt zijn eigen belangrijke taak in deze fabriek en beeldt deze uit. De dramaoefening is geschikt voor groep 1 t/m  8.

Klik hier voor de dramaoefening 'Pakjesfabriek'

Dramaoefening 'Plak maar vast'

gratis dramaoefening voor sinterklaasBij de energieke dramaoefening 'Plak maar vast' staat het lichaam centraal. De oefening is het hele jaar leuk om te doen, maar kan ook heel gemakkelijk in een Sinterklaas-jasje worden gestoken. Zet bijvoorbeeld vrolijke Sinterklaasliedjes op en laat de oefening plaatsvinden in een denkbeeldige Pakjesfabriek. Leuk voor zowel kleuters als voor de bovenbouw!

Klik hier voor de dramaoefening 'Plak maar vast'


Over de schrijver
Daniëlle is al ruim 20 jaar werkzaam in de marketing-communicatie. Verbinding maken en inspireren vindt ze daarin erg belangrijk. Binnen DramaOnline verzorgt Daniëlle de marketinguitingen via de website, social media, de nieuwsbrief en de lesmethode.
Reactie plaatsen