Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep
15 november 2022 
in Actueel

Sinterklaasles voor iedere combinatiegroep

Sinterklaas is weer gearriveerd met zijn stoomboot. Vind je het leuk om in je dramales aandacht te besteden aan het Sintfeest? Wij hebben in onze lesmethode een speciale lessenserie rondom Sinterklaas. Voor elke combinatieklas is er een dramales ontwikkeld. De resultaten van de maakopdrachten kunnen uitstekend getoond worden in een schoolbrede Sintactiviteit.

Lessenserie 'Sinterklaas'

  • Groep 1/2 - In deze les kruipen de kleuters in de huid van een Piet. Ze maken een dag uit het leven van een Piet mee. Er worden verschillende soorten Pieten uitgebeeld, die aan het werk gaan in de pakjesfabriek.
  • Groep 3/4 - In deze les zetten de leerlingen verschillende Sinterklaassituaties en -liedjes om in tableaus. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan problemen en bijpassende oplossingen. In de kernopdracht maken de leerlingen in groepjes een tableau bij een Sinterklaasliedje.
  • Groep 5/6 - De leerlingen maken in deze Sintles zelf een nieuwsitem, dat past in het Sinterklaasjournaal. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het creëren van een probleem en het bedenken van een bijpassende oplossing.
  • Groep 7/8 - Ook voor leerlingen uit de bovenbouw is Sinterklaas een geweldige inspiratiebron voor een dramales. Het maken van een eigen Sinterklaasgedicht en het uitbeelden hiervan (pantomime) is het uitgangspunt.

Het Sint-lesmateriaal is gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Gratis dramaoefeningen Sinterklaas

Heb je nog geen abonnement op DramaOnline, maar wil je wel al aandacht besteden aan het Sinterklaasfeest in jouw klas? Dan hebben wij een aantal leuke dramaoefeningen voor je klaar staan op onze website. 

Dramaoefening 'De Pakjesfabriek'

Speel je eigen Pietenrol in de pakjesfabriek!

Klik hier voor de dramaoefening 'Pakjesfabriek' 

Dramaoefening 'Plak maar vast'

Bewegingsspel waarin het lichaam centraal staat. Leuk voor zowel de kleuters als bovenbouw!

Klik hier voor de dramaoefening 'Plak maar vast'


Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen