Lekker griezelen in de dramales met Halloween!
26 oktober 2020 

Lekker griezelen in de dramales met Halloween!

Op 31 oktober is het Halloween. Een feest dat in Nederland steeds populairder wordt en bij veel kinderen tot de verbeelding spreekt.

Spannende dramalessen

In onze lesmethode hebben we een paar griezelige dramalessen beschikbaar, die perfect aansluiten bij het Halloween-thema.

Zo ontdekt groep 7/8 in de dramales ‘Griezelen’, dat een scène vaak veel spannender wordt door het gebruik van tekst te minimaliseren. En groep 3/4 in de dramales ‘Bang zijn’ een dansgevecht, waarin zijn enge schaduwen overwinnen. Groep 5/6 doet een spannend hoorspel in spookachtige villa in de dramales ‘Spookhuis’. Natuurlijk kun je ook de dramalessen ‘Monsters (Kinderboekenweek 2017)’ inzetten bij groep 1 t/m 8.

Griezelige dramaoefeningen

Ook staan er veel losse dramaoefeningen voor groep 1 t/m 8 in de methode, die gaan over angsten, spanning en griezelen. Een paar voorbeelden:

  • ‘In de hoek’ (groep 3 t/m 8)
  • ‘Vampiers’ (groep 5 t/m 8)
  • ‘De held en de vampier’ (groep 7/8)

De oefeningen zijn makkelijk uitvoerbaar en prima geschikt voor een moment tussendoor.

We hebben ook een leuke, gratis dramaoefening ‘Griezelgeluid’ (groep 3 t/m 6) op onze website staan. Klik hier voor de oefening.

 

De dramalessen en -oefeningen in de methode zijn gratis toegankelijk voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down