Lekker griezelen in de dramales met Halloween!
19 oktober 2023 

Lekker griezelen in de dramales met Halloween!

Op 31 oktober is het Halloween. Een feest dat in Nederland steeds populairder wordt en bij veel kinderen tot de verbeelding spreekt.

In onze lesmethode hebben we een paar griezelige dramalessen beschikbaar, die perfect aansluiten bij het Halloween-thema.

Spannende dramalessen voor Halloween

Kies jij voor een spannend hoorspel of ga je liever voor een dramales over monsters?

  • dramales over halloweenMonsters - Kinderboekenweek 2017 (groep 1/2) - in de les maken de leerlingen met elkaar een monstermuseum.
  • Monsters - Kinderboekenweek 2017 (groep 3/4) - in de les ontwikkelen de leerlingen een monsterpersonage. Hierbij worden ze geholpen door een medeleerling.
  • Bang zijn (groep 3/4) - ieder kind is weleens bang voor bijvoorbeeld monsters, spinnen of het donker. Schaduwen spelen een belangrijke rol in deze les.
  • Spookhuis (groep 5/6) - de leerlingen brengen een bezoekje aan een oude, verlaten villa. Hoewel de villa al jaren leeg staat, zijn er nog genoeg geluiden te horen. In groepjes maken de leerlingen een hoorspel, waarbij zij één van de kamers van het spookhuis in geluid presenteren.
  • Monsters - Kinderboekenweek 2017 (groep 5/6) - in de les creëren de leerlingen hun eigen monster. Ze denken daarbij na over uiterlijke kenmerken, karaktertrekken en bijzonderheden.
  • Griezelen (groep 7/8) - de leerlingen gaan aan de slag met het thema griezelen aan de hand van scènes uit griezelfilms. De leerlingen ontdekken dat het zo minimaal mogelijk gebruiken van tekst een scène vaak veel spannender maakt.
  • Monsters - Kinderboekenweek 2017 (groep 7/8) - in de les ontwikkelen de leerlingen een monsterpersonage. Hierbij maken ze gebruik van tegenstellingen in uiterlijk en innerlijk.

Griezelige dramaoefeningen

Ook staan er veel losse dramaoefeningen voor groep 1 t/m 8 in de methode, die gaan over angsten, spanning en griezelen. Een paar voorbeelden:

  • ‘In de hoek’ (groep 3 t/m 8)
  • ‘Vampiers’ (groep 5 t/m 8)
  • ‘De held en de vampier’ (groep 7/8)

De oefeningen zijn makkelijk uitvoerbaar en prima geschikt voor een moment tussendoor.

De dramalessen en -oefeningen in de methode zijn gratis toegankelijk voor de leden van onze lesmethode. Ben je nog niet lid van DramaOnline? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie

>> word lid van DramaOnline

Gratis dramaoefening 'Griezelgeluid'

gratis dramaoefeningen HalloweenWe hebben ook een leuke, gratis dramaoefening ‘Griezelgeluid’ (groep 4 t/m 8) op onze website staan. In deze oefening maak je samen met je leerlingen een griezelig geluidsdecor.  Leuk voor Halloween!

>> naar de gratis dramaoefening

Veel plezier met griezelen!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen