Win een Spriet-lespakket voor de hele klas en haal de natuur in je school! <br> (Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen)
05 oktober 2022 

Win een Spriet-lespakket voor de hele klas en haal de natuur in je school!
(Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen)

De Kinderboekenweek gaat bijna beginnen! Heb jij er ook zo'n zin in? Onze dramalessen in het thema Gi-ga-groen staan in ieder geval alvast voor je klaar in onze lesmethode.

Natuurlijk is de Kinderboekenweek al een feestje op zich. Maar wij willen die week graag nog wat feestelijker maken. Daarom organiseren wij samen met Spriet een wedstrijd die alles met het thema Gi-ga-groen te maken heeft!

En de winnaar van het lespakket van Spriet is....

winnaar wedstrijd kinderboekenweek gigagroen

De winnende inzending is van Elly de Munnik, leerkracht van groep 3 & 4 van CBS de Tamboerijn in Gorinchem.

"De kinderen lopen een blote voeten pad. Hier gaan ze vlak voor de door ons zelf gebouwde stapelmuur langs. Deze hebben we gemaakt rond de eetbare struiken, die we begin 2022 hebben geplant. Als je goed kijkt zie je nog wat takken van de tomaten, die er ook tussen groeiden. Zo zijn wij op weg naar een steeds groener schoolplein!"

De leuke compositie en het duidelijke beeld van 'samen naar een groener schoolplein' zijn voor ons de belangrijkste redenen om deze foto als winnaar uit te roepen van het lespakket van Spriet. Gefeliciteerd!

Het lespakket komt binnenkort jullie kant op. Veel plezier ermee!

Wat moet je doen?

Winactie Kinderboekenweek Gi-ga-groen kweekset paddenstoelenMaak een foto of video over het thema 'Gi-ga-groen'. Je mag tekst, muziek, geluid, decor en rekwisieten gebruiken.

De meest originele inzending wint een speciaal lespakket van Spriet voor de hele klas met maar liefst twee natuuractiviteiten!

Wat kun je winnen?

De prijs voor deze Gi-ga-groene wedstrijd bestaat uit één lespakket voor de hele klas van Spriet met daarin twee natuuractiviteiten, die geschikt zijn voor groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.

winactie Kinderboekenweek gi-ga-groen paddenstoelen kweekset1. Voor in de klas: Paddenstoelen kweken

Je ontvangt een lespakket met alle benodigdheden en duidelijke instructies om in twee weken paddenstoelen in de klas te kweken. Een wonderlijk proces! Daarnaast krijg je ook tips en inspiratie om paddenstoelen beter te leren kennen.

Winactie Kinderboekenweek Gi-ga-groen thuis kweeksetje2. Voor in de klas en thuis: Een bewegende plant kweken

Elke leerling van de winnende klas krijgt een eigen zakje met alle benodigdheden om hun eigen bewegende plant te kweken. Deze plant klapt dicht als je 'm aanraakt. Magisch! Met de duidelijke instructies kweken ze deze plant thuis. Extra leuk als er ook eentje in de klas groeit!

De spelregels nog even op een rij

Maak jouw inzending zo origineel mogelijk, maar let wel even op de volgende regels.

  • Je inzending bestaat uit een foto of een video over het thema natuur of gi-ga-groen.
  • Meerdere inzendingen per school zijn toegestaan, dus maak iets in je eentje, met een groepje, met je klas of met de hele school
  • Let op: op de foto of video mogen geen herkenbare gezichten te zien zijn. Dit in verband met jullie privacy. Schouders, knieën en tenen mogen bijvoorbeeld wel. Behalve natuurlijk als jij hele herkenbare tenen hebt. We willen de resultaten namelijk graag op bijvoorbeeld Facebook en Instagram laten zien, dus zorg ervoor dat je gezicht buiten beeld blijft.
  • Jullie inzending moet voor 12 oktober bij ons binnen zijn. Hieronder is te lezen hoe de inzending ingestuurd kan worden.
  • Op 17 oktober maken wij de winnaar van de wedstrijd bekend op deze pagina en op social media.

Insturen foto of video

De foto of video kun je insturen via mail (info@dramaonline.nl). Grote bestanden kun je via bijvoorbeeld wetransfer.com verzenden of maak er een YouTube video van en stuur ons de link. We zullen altijd een reactie sturen wanneer we een inzending ontvangen hebben; zo weet je zeker dat jullie foto of video bij ons binnen gekomen is.

Over Spriet

Spriet richt zich op het verbinden van kinderen met de natuur. Natuur is niet alleen leuk, stressverlagend en goed voor de gezondheid. Onderzoek toont ook aan dat kinderen die mooie natuurervaringen hebben, als volwassene duurzamere keuzes maken.

Het doel van Spriet is om het zo makkelijk mogelijk te maken om de natuur te beleven. Zonder gedoe. Zodat het ook echt gedaan wordt. Daarom versturen ze boxen met complete natuuractiviteiten naar families in Nederland en België en ondersteunen ze scholen met natuuractiviteiten in de klas.

>> Klik hier om meer te weten over Spriet

Logo Spriet

Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen.

Veel plezier met het maken van jullie foto of video en natuurlijk in de Kinderboekenweek!

>> naar de speciale lessenserie voor de Kinderboekenweek

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen