Ontdek de natuur om je heen tijdens een gi-ga-groene dramales in de Kinderboekenweek!
21 september 2022 

Ontdek de natuur om je heen tijdens een gi-ga-groene dramales in de Kinderboekenweek!

Elk jaar kijken wij reikhalzend uit naar de Kinderboekenweek. De week om aandacht te besteden aan lezen in jouw groep. Dit keer vindt de Kinderboekenweek plaats van 5 tot en met 16 oktober 2022 en staat deze in het teken van 'Gi-ga-groen'.

Ook dit jaar hebben wij natuurlijk weer bijpassend lesmateriaal voor de Kinderboekenweek ontwikkeld. In de serie dramalessen ga je je samen met je leerlingen verdiepen in de natuur om je heen.  Neem je leerlingen mee naar buiten en ga op ontdekkingstocht! Hoe voelt het bijvoorbeeld om een boom of een molletje te zijn? Welke geluiden horen bij de natuur? En wat is eigenlijk natuur en wat is de rol van de mens daarin?

Lessenserie Kinderboekenweek Gi-ga-groen

Ben je al abonnee van onze lesmethode? Dan staan de volgende lessen klaar voor je:

  • Onder de grond (groep 1/2): de leerlingen fantaseren over de wereld die zich onder de grond afspeelt. Ze spelen bomen die stevig met hun wortels in de grond staan en de bodemdieren die daartussen leven.
  • Bomen (groep 3/4): de leerlingen focussen op bomen. Ze gebruiken al hun zintuigen om zich in te leven in een boom en beelden uit hoe zij als boom in verschillende situaties zouden reageren.
  • Buitengeluiden (groep 5-6): de leerlingen luisteren naar de geluiden in de natuur. Ze maken een hoorspel waarin zij een landschap laten horen dat ruw verstoord wordt door een geluid dat daar niet hoort.
  • Baas van de natuur (groep 7/8): de leerlingen denken na over de invloed van de mens op de natuur. Ze maken een scène waarin een landschap langzaam wordt overgenomen door de mens, waarna de natuur zich terugvecht.

Heb je nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Gratis dramaoefening Wiegende boom

In 'Wiegende Boom' vormen de leerlingen samen een kring. Met de armen om elkaars schouder lijken ze samen op de stam van een boom. Ze wiegen daarna zachtjes heen en weer als een boom. Een mooie oefening in samenwerking!

>> Klik hier voor de gratis dramaoefening

Ga jij samen met je leerlingen op ontdekkingstocht door de natuur tijdens de Kinderboekenweek en aan de slag met onze lessenserie? Dan zijn we heel benieuwd wat jij en je leerlingen ervan vinden. Laat je het ons weten?

Win een Spriet-lespakket voor de hele klas en haal de natuur in je school!

Om de Kinderboekenweek nog wat feestelijker te maken, organiseren wij samen met Spriet een wedstrijd die alles met het thema Gi-ga-groen te maken heeft. Nieuwsgierig? Klik even op de link hieronder om te zien hoe je mee doet en wat de spelregels zijn.

>> Naar de Gi-ga-groene wedstrijd


Veel plezier in de Kinderboekenweek!


Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen