arrow_drop_up arrow_drop_down
29 november 2018 

Kerst in je dramales! Volop lesmateriaal beschikbaar in onze lesmethode

De stoomboot vertrekt alweer bijna en maakt plaats voor de kerstboom. Dus wordt het ook weer tijd voor een kerst-dramales. Voor iedere groep staat er een dramales Kerst in onze lesmethode klaar! En vanaf dit jaar hebben we ook lessen beschikbaar rondom het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus.

Groep 1/2

In deze Kerstles voor de kleuters wordt gebruik gemaakt van de werkvorm teacher-in-role. Deze werkvorm houdt in dat jij als leerkracht zowel verteller als speler binnen het verhaal bent. De leerlingen spelen allemaal de rol van Kerstelfjes, die gezamenlijk het verhaal tot een goed einde helpen brengen.

Groep 3/4

Het geven en krijgen van kerstcadeautjes staat in deze les centraal. De leerlingen geven de emoties, die je kunt hebben bij het krijgen van een cadeau, weer in beweging.

Groep 5/6

Groep 5/6 gaat in deze dramales aan de slag met kerstliedjes. In de kernopdracht zetten de leerlingen in groepjes een kerstliedje om in beweging en handeling. Hierbij wordt het verschil tussen pantomime en gebarentaal duidelijk.

Groep 7/8

In de periode rondom Kerst staat de familie vaak centraal. Op bezoek bij familie, knus met elkaar eten en veel warmte en gezelligheid. In deze dramales wordt deze gezelligheid als uitgangspunt genomen en omgezet in situaties die nooit meer goed lijken te komen. Met natuurlijk wel een happy end, zoals dat gebruikelijk is in kerstverhalen.

Het Kerst-lesmateriaal is gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Veel plezier met de lessen in deze sfeervolle periode!

Over de schrijver
Website <:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen