Kerst in je dramales! Volop lesmateriaal beschikbaar in onze lesmethode
06 december 2021 

Kerst in je dramales! Volop lesmateriaal beschikbaar in onze lesmethode

De stoomboot is weer vertrokken naar Spanje en maakt plaats voor de kerstboom. Tijd voor een dramales rondom Kerst! Voor iedere groep staat er een dramales ‘Kerst’ in onze lesmethode klaar. Met lieve kerstelfjes, mooie cadeautjes en natuurlijk gezellige kerstliedjes.

Dramalessen Kerst

Dramales ‘Kerst’ (Groep 1/2)

In deze kerstles voor de kleuters wordt gebruik gemaakt van de werkvorm teacher-in-role. Deze werkvorm houdt in dat jij als leerkracht zowel verteller als speler binnen het verhaal bent. De leerlingen spelen allemaal de rol van Kerstelfjes, die gezamenlijk het verhaal tot een goed einde helpen brengen.

Dramales ‘Kerst’ (Groep 3/4)

Het geven en krijgen van kerstcadeautjes staat in deze les centraal. De leerlingen geven de emoties, die je kunt hebben bij het krijgen van een cadeau, weer in beweging.

Dramales ‘Kerst’ (Groep 5/6)

Groep 5/6 gaat in deze dramales aan de slag met kerstliedjes. In de kernopdracht zetten de leerlingen in groepjes een kerstliedje om in beweging en handeling. Hierbij wordt het verschil tussen pantomime en gebarentaal duidelijk.

Dramales ‘Kerst’ (Groep 7/8)

In de periode rondom Kerst staat de familie vaak centraal. Op bezoek bij familie, knus met elkaar eten en veel warmte en gezelligheid. In deze dramales wordt deze gezelligheid als uitgangspunt genomen en omgezet in situaties die nooit meer goed lijken te komen. Met natuurlijk wel een happy end, zoals dat gebruikelijk is in kerstverhalen.

Het lesmateriaal voor Kerst is gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.


Dramalessen rondom de geboorte van Jezus

Besteed jij in deze periode liever aandacht aan de lessen rondom het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus? Ook dan hebben wij speciale dramalessen voor beschikbaar.

Klik hier voor de dramalessen over de geboorte van Jezus


Gratis dramaoefeningen

Ben je nog geen abonnee, maar wil je toch wat aandacht besteden aan Kerst en Oud & Nieuw in jouw dramales? Bekijk dan eens de gratis dramaoefeningen ‘Spelbreker’ of ‘Oud & Nieuw-massage’ op onze website.

De gratis dramaoefening 'Spelbreker' gaat over een gezellig kersttafereel. Of toch niet?

Klik hier voor de oefening 'Spelbreker'

De gratis dramaoefening 'Oud & Nieuw-massage' is een fijn momentje van ontspanning in deze drukke maand.

Klik hier voor de oefening 'Oud & Nieuw-massage'


Veel plezier met de lessen in deze sfeervolle periode!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen