Nieuw: dramalessen over kamperen

De zomervakantie komt er weer aan. Veel kinderen gaan dan met de tent, caravan of camper op pad om te kamperen. Wij hebben twee nieuwe dramalessen toegevoegd aan onze lesmethode, waarin de leerlingen herkenbare situaties op de camping beleven.

  • Kamperen - een camping in de problemen (groep 3/4): in deze dramales maken de leerlingen van groep 3 en 4 een uitstapje naar de camping. Ze pakken hun kampeerspullen in en zetten samen een tent op. Tijdens het opzetten van de tent gaat alles mis.
  • Kamperen - heibel op een Franse camping (Groep 5/6): de leerlingen vieren vakantie op een Franse camping. Ze vermaken zich prima, totdat er een klacht binnen komt. Kunnen de leerlingen de klacht begrijpen, zonder dat ze de taal spreken?

Deze nieuwe lessen staan klaar voor de abonnees van onze lesmethode. Nog geen lid van onze lesmethode? Klik op de link hieronder voor meer informatie.

>> naar de abonnementen

Een dramales over de zomer

Wil je meer doen met het thema zomer? Op onze website vind je een overzicht van de dramalessen en -oefeningen in het thema van de zomer en vakantie.

>> naar het lesoverzicht

Veel zonnig spelplezier!

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen