Herfst in je dramales

Het is herfst! Hoe fijn is het dan om de natuur in te gaan en op zoek te gaan naar kastanjes, te spelen met blaadjes en te genieten van de prachtige kleuren? Wist je dat dit seizoen ook heel geschikt is als inspiratiebron voor een dramales rondom bewegingsspel?

Dramalessen Herfst

In onze lesmethode hebben wij een aantal dramalessen over dit fijne jaargetijde.

  • een dramales over de herfstHerfst (groep 1/2) - De leerlingen bewegen als bomen en vallende bladeren. Extra aandacht wordt besteed aan het stevig aarden met de voeten.
  • Herfst (groep 3/4) - De leerlingen bewegen als verschillende elementen (bomen, vallende bladeren, spinnenwebben) passend bij dit jaargetijde. Extra aandacht wordt besteed aan het stevig aarden met de voeten.
  • Herfst (groep 5/6) - In deze dramales over de herfst spelen voorwerpen een belangrijke rol. De leerlingen ontdekken dat je een voorwerp op veel verschillende manieren kunt gebruiken. De leerlingen maken in groepjes een scène die zich afspeelt in het bos, waar ze een heel bijzonder voorwerp vinden.
  • Het weerbericht (groep 1/2) - In deze dramales voor de kleuters staat het weer centraal. De leerlingen ontdekken uit welke onderdelen een weerbericht bestaat en welk weer past bij een bepaald seizoen.

Voor groep 1/2 is verder de dramaoefening 'Herfstsoep' in onze lesmethode erg leuk. De leerlingen maken samen een heerlijke herfstsoep met zelfgekozen ingrediënten.

Bovenstaande dramalessen en -oefeningen zijn gratis te gebruiken voor de leden van onze dramamethode. Nog geen lid op DramaOnline?

>> Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Instructievideo 'Regenbui'

Wat er natuurlijk ook bij de Nederlandse herfst hoort, is een regenbui. We hebben er een leuke dramaoefening over, die je vindt in deze instructievideo.


Over de schrijver
Daniëlle is al ruim 20 jaar werkzaam in de marketing-communicatie. Verbinding maken en inspireren vindt ze daarin erg belangrijk. Binnen DramaOnline verzorgt Daniëlle de marketinguitingen via de website, social media, de nieuwsbrief en de lesmethode.
Reactie plaatsen