Herfst in je dramales

Het is herfst! Hoe fijn is het dan om de natuur in te gaan en op zoek te gaan naar kastanjes, te spelen met blaadjes en te genieten van de prachtige kleuren? Wist je dat dit seizoen ook heel geschikt is als inspiratiebron voor een dramales rondom bewegingsspel? 

Dramalessen Herfst

Speciaal voor de onderbouw hebben wij een aantal dramalessen over dit fijne jaargetijde. 

  • Herfst (groep 1/2) - De leerlingen bewegen als bomen en vallende bladeren. Extra aandacht wordt besteed aan het stevig aarden met de voeten. 
  • Herfst (groep 3/4) - De leerlingen bewegen als verschillende elementen (bomen, vallende bladeren, spinnenwebben) passend bij dit jaargetijde. Extra aandacht wordt besteed aan het stevig aarden met de voeten.
  • Herfst (groep 5/6) - In deze dramales over de herfst spelen voorwerpen een belangrijke rol. De leerlingen ontdekken dat je een voorwerp op veel verschillende manieren kunt gebruiken. De leerlingen maken in groepjes een scène die zich afspeelt in het bos, waar ze een heel bijzonder voorwerp vinden.
  • Het weerbericht (groep 1/2) - In deze dramales voor de kleuters staat het weer centraal. De leerlingen ontdekken uit welke onderdelen een weerbericht bestaat en welk weer past bij een bepaald seizoen. 

Dramaoefening over de herfst

Voor groep 1/2 is de dramaoefening 'Herfstsoep' in onze lesmethode erg leuk. De leerlingen maken samen een heerlijke herfstsoep met zelfgekozen ingrediënten.

Bovenstaande dramalessen en -oefeningen zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen