dramalessen bij het prentenboek nachtlampje - herinneringen en afscheid nemen
Nieuw in de methode
Eva Mesman
Nieuw in de methode
02/07/2024
0

Dramalessen bij Nachtlampje - een ontroerend prentenboek over herinneringen en afscheid

02/07/2024
0

Naast mijn werk als dramadocent en artistiek leider bij DramaOnline, ben ik ook jeugdtheatermaker. Daarbij maak ik graag gebruik van verhalen. Soms die van anderen, liever nog die van mezelf.

dramalessen bij het prentenboek NachtlampjeMijn theatervoorstelling 'Nachtlampje' heeft een verhaal dat me telkens weer ontroert. Omdat ik dat verhaal een groter publiek gun, werd mijn eerste prentenboek 'Nachtlampje' geboren.

Een liefdevol verhaal over herinneringen en afscheid nemen. En over de dood. Zwaar thema? Zeker. Kan dat wel voor kinderen? Ja hoor.

Want ook kinderen hebben te maken met verlies. Bij mijn voorstellingen heb ik ervaren dat kinderen hier juist graag over praten. En dat de emotie bij een dode cavia hetzelfde kan zijn als bij een overleden zusje.

Hoe mooi zou het zijn als kinderen in de klas actief met deze thema's aan de slag gaan? Niet op een zware manier. Maar juist vanuit het idee dat je (terug) kunt denken aan iets of iemand.

Dus heb ik passend bij het prentenboek voor iedere combinatiegroep een speciale dramales ontwikkeld. En deze zijn als extraatje voorzien van een verdiepende beeldende opdracht.

>> meer over Nachtlampje en het bijpassende lesmateriaal

Ik hoop dat het boek en de bijbehorende dramalessen een ingang mogen zijn om hierover samen te praten. En dat het hoop en troost mag bieden.

Liefs, Eva

Reacties