8 Nieuwe dramalessen voor de Kinderboekenweek. Kom erbij!
11 september 2018 

8 Nieuwe dramalessen voor de Kinderboekenweek. Kom erbij!

Ieder jaar ontwikkelen wij een serie dramalessen rondom het thema van de Kinderboekenweek. De lessen voor groep 1 t/m 8 staan vanaf vandaag online. Vier mooie lessen over vriendschap, elkaar accepteren en erbij horen. Maar dit keer hebben we het aanbod voor de Kinderboekenweek op twee manieren uitgebreid!

Van veel scholen hoorden we dat er behoefte is aan dramalessen voor de Christelijke Kinderboekenmaand. Dus hebben we Sandra van den Ouden (vakspecialist drama) bereid gevonden om voor iedere combinatiegroep een dramales te schrijven bij het thema ‘Door dik en dun’. De lessen sluiten aan bij de bijbelverhalen ‘De vier vrienden en de verlamde man’ en ‘De verloren zoon’. Zo kunnen ook de scholen die niet meedoen met de landelijke Kinderboekenweek in die periode met het thema vriendschap aan de slag.

 Mooie lijst, toch? 🙂

En dan nog een nieuwtje! De dramalessen van DramaOnline beginnen altijd met een inleiding. Een moment waar jij als leerkracht het thema introduceert en eventueel de speltechniek uitlegt. In de lessen van de Kinderboekenweek hebben wij bij de inleiding een korte introvideo toegevoegd. In deze video legt Eva op een speelse en creatieve manier uit waar de les over gaat en wat er van de leerlingen verwacht wordt. Door middel van foto’s, muziek en animatie komen de leerlingen direct in de stemming om met de dramales te beginnen. En… ook niet onbelangrijk, jij kunt je concentreren op het vervolg van de les.

Een experiment, waarvan we hopen dat het je helpt om het lesmateriaal aan de leerlingen over te brengen. We zijn van plan om bij alle nieuwe lessen dit soort introvideo’s te maken. En de bestaande lessen later ook van introvideo’s te voorzien. Wat vind je ervan? We lezen graag je reactie hieronder.

We wensen je heel veel plezier in de Kinderboekenweek en de Christelijke Kinderboekenmaand!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen