Weken vol Creatieve Kronkels

Terugblik Creatieve Kronkel van de Dag

De afgelopen weken hebben wij jullie elke schooldag een Creatieve Kronkel van de Dag gegeven. Een leuke, creatieve opdracht om de dag mee te beginnen. Of om te gebruiken als afwisseling tussen de schooltaken van het thuisonderwijs door. Wat hebben jullie daar met veel enthousiasme op gereageerd! Wij delen een aantal reacties en een leuk nieuwtje met jullie!

Zo werden er in het sprookje van Hans & Grietje moderne technologieën ingezet om de vader te bereiken en blijkt de moeder van Hans & Grietje helemaal niet overleden te zijn. Ze wonen gewoon in twee verschillende huizen!

Er werden verschillende bijzondere toverdrankjes gebrouwen. Dit roze liefdesdrankje bestaat bijvoorbeeld uit zeep, scheerschuim, glitter, rozenblaadjes, luchtje en een drupje verf. Een heel natuurlijk, maar misschien iets minder lekker toverdrankje werd gemaakt van gras, aarde, water, een stokje en haren. Door dit laatste drankje word je lekker vies!

De eiersnijder bleek veel nieuwe mogelijkheden te hebben. Zo werd het ingezet als fitnessapparaat en harp voor Gorgels, en een handig wasrek voor kabouters.

Gelukkig kwam er in deze gekke tijd veel goed nieuws voorbij. Zo werd er een nieuw soort kangoeroe geboren, werd freerunnen een zeer populaire sport en ontdekte iemand bij toeval een nieuwe kleur bij de regenboog (goud). Er kwam ook een ontwerp voor een nieuwe fiets, ontwikkeld met allerlei grappige onderdelen. Bijvoorbeeld een hoofdkussen als zadel (tegen zadelpijn!) en vuurvliegjes als voorlamp.

De kinderen dachten verder nog na over wat er aan het begin van de regenboog zou kunnen staan. Een dansende kabouter, een wolk of gewoon de aarde, maar ook een eenhoorn of een F1-auto om snel naar de pot met goud te komen. Handig was ook de rugtas met proviand voor de lange wandeling over de regenboog.

En er werden nieuwe namen bedacht voor een fantasiedier met de slurf van een olifant, de hoeven van een geit en de vleugels van een vleermuis. Olivlege, Geivlefant, Flutsieklunt en Olivleergeitje waren een paar van de leuke opties. We kregen zelfs een tekening van een fladderende hoeftoeter!

 

Wil je de Creatieve Kronkels van de Dag nog eens bekijken? Je vindt ze op deze pagina.

Nieuw: Creatieve Kronkel van de Week

Naar verwachting zullen de komende schoolweken ook nog anders zijn dan anders. Wij hebben daarom besloten om vanaf 13 mei tot aan de zomervakantie elke week op woensdag rond 9:00 een Creatieve Kronkel van de Week met jullie te delen. Zo kunnen de kinderen ook thuis op een fantasievolle manier aan de slag.

Elke woensdag (vanaf 13 mei) tot aan de zomervakantie plaatsen wij om 9:00 een Creatieve Kronkel van de Week op onze website en op Facebook, Instagram en Pinterest

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen