Nieuw: dramales over de Watersnoodramp voor groep 7/8
03 mei 2024 

Nieuw: dramales over de Watersnoodramp voor groep 7/8

Wij werken graag vakoverstijgend met DramaOnline, zodat jouw dramalessen goed aansluiten bij thema's zoals natuur & techniek, cultuur of rekenen. Hierdoor kun je de stof op een andere manier bespreken met je leerlingen.

Ook belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis lenen zich goed voor een dramales. Een van onze nieuwste lessen in de dramamethode gaat bijvoorbeeld over de Watersnoodramp uit 1953.

Tijdens de dramales verdiepen de leerlingen van groep 7/8 zich in de ramp die zich in 1953 in delen van Nederland voltrok. Daarbij kijken ze onder andere naar de maatregelen die daarna zijn genomen om Nederland te beschermen tegen het water. In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met een bewegingsreeks geïnspireerd op woorden die passen bij de Watersnoodramp.

Ga je met deze les aan de slag? Dan is het belangrijk om je leerlingen vooraf wat informatie te geven over de gebeurtenis. In de methode vind je daarom ook wat tips voor filmpjes om te bekijken voordat je met de dramales begint.

Over de schrijver
Daniëlle is al ruim 20 jaar werkzaam in de marketing-communicatie. Verbinding maken en inspireren vindt ze daarin erg belangrijk. Binnen DramaOnline verzorgt Daniëlle de marketinguitingen via de website, social media, de nieuwsbrief en de lesmethode.
Reactie plaatsen