Theaterproject De blauwborsttapuit - interactief project voor een positieve groepssfeer in de Gouden Weken
25 augustus 2022 
in Actueel

Theaterproject De blauwborsttapuit - interactief project voor een positieve groepssfeer in de Gouden Weken

Regio Midden is al gestart en de komende weken volgt de rest van de basisscholen. Een spannende periode voor de leerlingen, omdat ze samen op zoek gaan naar hoe zij als groep met elkaar om gaan. Jij als leerkracht kunt ze daarbij helpen.

Door aan het begin van het schooljaar aandacht te besteden aan de groepsvorming, creëer je een veilige sfeer in de klas, verhoog je het plezier op school en verbeter je de leerprestaties. In de Gouden Weken, de eerste paar weken na de zomervakantie, leg je de basis voor de rest van het schooljaar.

In onze lesmethode vind je dramalessen De Gouden Weken die je ondersteunen bij het werken aan de positieve groepssfeer in de Gouden Weken. Maar we hebben gemerkt dat veel leerkrachten graag extra handvatten krijgen in die belangrijke periode.

Om die reden heeft DramaOnline in samenwerking met De Viskar een theaterproject ontwikkeld: De blauwborsttapuit. Een interactief project voor groep 3/4/5 en 6/7/8, waarin op een speelse en creatieve manier gewerkt wordt aan een positieve groepssfeer, zodat iedereen in de groep zich veilig en prettig voelt. Perfect voor de Gouden Weken dus, maar het kan op ieder moment in het schooljaar ingezet worden.

De leerlingen duiken 6 weken lang in het verhaal van visboer Harry, klant Ruby en haar buurtje. Een straat waarin op een dag een verdachte man komt wonen. Een man die er vreemd uitziet, gekke geluiden maakt en raar ruikt. Dat kan maar één ding betekenen. Toch?

Eerlijk zijn, lichaamstaal en samenwerken zijn belangrijke thema's in dit project. Met 'De blauwborsttapuit' leg je een stevige basis voor je groep, waar je leerlingen en jij de rest van het schooljaar profijt van hebben. 

En naast toegang tot alle interactieve video's en opdrachten, ontvang je ook een postpakket met allerlei materialen waardoor het verhaal nog meer tot leven komt.

In deze video leggen we uit hoe 'De blauwborsttapuit' werkt:


Wil je meer weten over dit theaterproject? Lees dan via onderstaande link verder op de website van De Viskar. 

>> Meer weten over 'De blauwborsttapuit'

Nog even op een rijtje wat je krijgt als je je aanmeldt:

  • Vrolijke, theatrale video's over het mysterie rond de vreemde man en de blauwborsttapuit
  • Inspirerende instructievideo's waarin we de leerlingen meenemen in opdrachten op het gebied van drama, beeldend en sociale vaardigheden
  • Een fysiek postpakket met daarin materialen om het verhaal in de klas tot leven te brengen

>> Vraag nu 'De blauwborsttapuit' aan

Alvast veel plezier met het voorbereiden van de eerste weken van het schooljaar! 

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen