Theaterproject De blauwborsttapuit - interactief project voor een positieve groepssfeer in de Gouden Weken
27 juni 2022 

Theaterproject De blauwborsttapuit - interactief project voor een positieve groepssfeer in de Gouden Weken

De zomervakantie is in volle gang. Maar misschien kijk je af en toe ook alvast weer een beetje vooruit naar het begin van het nieuwe schooljaar?

Door aan het begin van het schooljaar aandacht te besteden aan de groepsvorming, creëer je een veilige sfeer in de klas, verhoog je het plezier op school en verbeter je de leerprestaties. In de Gouden Weken, de eerste paar weken na de zomervakantie, leg je de basis voor de rest van het schooljaar.

In onze lesmethode vind je dramalessen De Gouden Weken die je ondersteunen bij het werken aan de positieve groepssfeer in de Gouden Weken. Maar we hebben gemerkt dat veel leerkrachten graag extra handvatten krijgen in die belangrijke periode.

Speciale samenwerking in theaterproject 'De blauwborsttapuit'

Om die reden heeft DramaOnline in samenwerking met De Viskar een theaterproject ontwikkeld: De blauwborsttapuit. Een interactief project voor groep 5/6 en 7/8, waarin op een speelse en creatieve manier gewerkt wordt aan een positieve groepssfeer, zodat iedereen in de groep zich veilig en prettig voelt. Perfect voor de Gouden Weken dus, maar het kan op ieder moment in het schooljaar ingezet worden.

De leerlingen duiken 6 weken lang in het verhaal van visboer Harry, klant Ruby en haar buurtje. Een straat waarin op een dag een verdachte man komt wonen. Een man die er vreemd uitziet, gekke geluiden maakt en raar ruikt. Dat kan maar één ding betekenen. Toch?

Eerlijk zijn, lichaamstaal en samenwerken zijn belangrijke thema's in dit project. Met 'De blauwborsttapuit' leg je een stevige basis voor je groep, waar je leerlingen en jij de rest van het schooljaar profijt van hebben.

En naast toegang tot alle interactieve video's en opdrachten, ontvang je ook een postpakket met allerlei materialen waardoor het verhaal nog meer tot leven komt.

In deze video leggen we uit hoe 'De blauwborsttapuit' werkt:


Wil je meer weten over dit theaterproject? Lees dan via onderstaande link verder op de website van De Viskar.

>> Meer weten over 'De blauwborsttapuit'

Alvast veel plezier met het voorbereiden van de eerste weken van het schooljaar!

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen