Toegang tot DramaOnline 

voor studenten

Ben je student aan een lerarenopleiding? En wil je graag inspiratie voor je dramales tijdens je studie of stage?


Bij DramaOnline krijgen we bijna dagelijks vragen van studenten over onze lesmethode en over het vak drama. Om je verder op weg te helpen, vind je hieronder een antwoord op de veelgestelde vragen.

Kunnen jullie mij helpen met de inhoud van mijn dramales voor stage/studie?

Er wordt ons zo vaak gevraagd te helpen met de inhoud van een dramales, dat het ons aan tijd ontbreekt om op al deze verzoeken in te gaan. In onze lesmethode staan honderden dramaoefeningen en -lessen, die je zeker verder kunnen helpen tijdens je studie en stage. 


Hoe krijg ik toegang tot het lesmateriaal van DramaOnline?

Je kunt alleen via een abonnement toegang krijgen tot ons lesmateriaal. Met dit abonnement heb je de beschikking over onze kant-en-klare dramalessen, honderden dramaoefeningen en digitale leerlijnmodule. Aanvullende lesmaterialen, zoals spelkaarten, theatrale muziek en instructievideo's zijn inbegrepen. Ook heb je altijd de beschikking over het nieuwe lesmateriaal dat gedurende het schooljaar door ons ontwikkeld wordt.


Kan ik een studentenabonnement krijgen; gratis of tegen gereduceerd tarief?

Helaas niet. Het kost veel tijd en geld om het lesmateriaal te ontwikkelen en de methode up-to-date te houden. Dit kunnen wij alleen bereiken door middel van betaalde abonnementen. Maar lees vooral ook even het antwoord op de volgende vraag!


Welk abonnement kunnen jullie mij als student wel bieden?

Ons doel is het vak drama een belangrijke plek in het basisonderwijs te geven. Dat begint bij de basis; de leraar in opleiding. Als je tijdens je opleiding geïnspireerd bent geraakt om drama te geven, is de kans groter dat je dit tijdens je carrière zult blijven doen.

Om die reden hebben wij een studentenabonnement beschikbaar, speciaal voor instellingen (MBO, HBO, universiteit). Met dit abonnement krijgen alle studenten en docenten van een opleiding toegang tot het lesmateriaal van DramaOnline. Op die manier krijg je tijdens je studie volop inspiratie voor het vak drama, wat je tijdens je stage en verdere carrière kunt inzetten.

Een studentenabonnement is alleen door een instelling aan te vragen, niet door een student.

Welke instellingen hebben al een abonnement op DramaOnline?

De volgende instellingen hebben een abonnement op DramaOnline:

- HAN Nijmegen/Arnhem

- Saxion Deventer

- Aventus Deventer

- Hogeschool van Amsterdam

- Hogeschool Inholland (Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Alkmaar, Haarlem)

- Hogeschool De Kempel Helmond

- Hogeschool Utrecht

- Hogeschool Zeeland

- Hogeschool Iselinge Doetinchem

- HZ University of Applied Sciences Vlissingen

- Hogeschool Rotterdam

- ROC van Twente

- Hogeschool VIAA Zwolle

- Artez Arnhem

- Katholieke Pabo Zwolle

- Zuyd Hogeschool

- Haagse Hogeschool

- Aventus 


België

- Hogeschool Vives

- Thomas More Kempen

- University College Leuven-Limburg (UCLL)

- Odisee


Fijn, mijn opleiding heeft een abonnement. Hoe log ik in?

Via deze link kun je een account aanmaken voor onze lesmethode. Dit is mogelijk via 'inloggen met Surfconext'. Hier kun je inloggen met het account van je opleiding. Staat je opleiding niet op de pagina van Surfconext, maar wel in de lijst? Maak dan een account aan via 'inloggen voor studenten' en kies voor de knop 'studentenaccount aanmaken'. Surfconext is niet voor alle instellingen beschikbaar.


Mijn opleiding heeft nog geen abonnement op DramaOnline. Wat nu?

Vraag eens na bij je dramadocent of zij contact met ons op willen nemen over de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden via de pagina 'DramaOnline voor instellingen'.Welke opleidingen kunnen gebruik maken van het abonnement?

DramaOnline wordt zeker niet alleen door PABO's gebruikt. Ook opleidingen als Creatieve Therapie, Kinderopvang en Dramadocent halen inspiratie uit het lesmateriaal.


Kan DramaOnline ook in België gebruikt worden?

Absoluut! We hebben inmiddels veel enthousiaste gebruikers in Vlaanderen, zowel basisscholen als leerkrachtenopleidingen. De groepsindeling binnen het Vlaamse onderwijs is anders, maar DramaOnline kan zonder al te veel moeite ingezet worden in België.

We zien je graag terug in de lesmethode!