Nieuwe dramalessen voor Roald Dahl dag!
22 augustus 2019 

Nieuwe dramalessen voor Roald Dahl dag!

Op 13 september is het Internationale Roald Dahl dag. De geboortedag van één van de succesvolste kinderboekenschrijvers ter wereld.
In onze methode stond al de dramales ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ voor groep 5/6. Maar vanaf vandaag zijn er ook dramalessen voor groep 3/4 en groep 7/8 beschikbaar!

De Reuzenkrokodil – groep 3/4

Deze dramales hoort bij het boek ‘De Reuzenkrokodil’ van Roald Dahl. Een krokodil probeert op veel slimme manieren kinderen te pakken te krijgen en op te peuzelen, maar zijn pogingen worden steeds gedwarsboomd door de andere dieren uit het bos. De leerlingen spelen het verhaal, waarbij zij stap voor stap alle personages en situaties in zowel stilstaande beelden als scènes omzetten.

 

Joris en de geheimzinnige toverdrank – groep 5/6

In dit boek maakt Joris een toverdrank om af te komen van zijn vervelende oma. De leerlingen zetten het hele verhaal om in foto’s en spel, waarin zij hun eigen gekke dieren en ingrediënten voor de toverdrank bedenken.

 

Gruwelijke Rijmen – groep 7/8

Deze dramales sluit aan bij het boek ‘Gruwelijke Rijmen’. In dit boek heeft de schrijver zes bekende sprookjes bewerkt met lugubere grapjes en verrassende afloop. In de dramales gaan de leerlingen aan de slag met de moraal van een verhaal. Ze leren wat een moraal is en hoe je deze zelf kunt inzetten in een verhaal.

De dramalessen bij boeken van Roald Dahl zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen