Nieuwe dramalessen voor Kinderboekenweek online: Griezelig eng!
11 september 2017 

Nieuwe dramalessen voor Kinderboekenweek online: Griezelig eng!

In de lesmethode staan vier nieuwe dramalessen voor het thema van de Kinderboekenweek: Griezelig eng! Dit jaar hebben we ervoor gekozen om voor iedere combinatiegroep hetzelfde thema als uitgangspunt te nemen, uiteraard telkens anders ingevuld. Alle lessen gaan over… MONSTERS!

Groep 1/2

In de les maken de leerlingen met elkaar een monstermuseum. In dit museum staan beelden van enge, lieve en grappige monsters. De leerlingen leren zich uit te drukken in een stilstaand beeld en hierin goed op elkaar te letten.

 

Groep 3/4

De leerlingen van groep 3/4 ontwikkelen een monsterpersonage. Hierbij worden ze geholpen door een medeleerling. Ze besteden aandacht aan de uiterlijke kenmerken en manier van bewegen. In de kernopdracht presenteren de leerlingen een handeling waar hun monster heel goed in is.

 

Groep 5/6

Ook groep 5/6 creëert een eigen monster. Ze denken daarbij na over uiterlijke kenmerken, karaktertrekken en bijzonderheden. De leerlingen maken in tweetallen een simpele scène waarin zij als monster een slapend kind laten schrikken. Het vasthouden van de rol en het duidelijk opbouwen van een scène staan hierin centraal.

 

Groep 7/8

De leerlingen van de bovenbouw maken bij het maken van hun monster gebruik van tegenstellingen in uiterlijk en innerlijk. Ze ontdekken dat tegenstellingen hierin een scène en personage spannender kunnen maken. Een lieve kleuter kan minder interessant in een scène zijn dan een kleuter die er lief uitziet, maar zich vreselijk misdraagt.

Ga lekker aan de slag met je groep in de Kinderboekenweek en tover je school om in een plek vol enge, lieve en grappige monsters.

Ben je daarna nog niet klaar met griezelen? We hebben nog veel meer dramalessen in de methode die passen bij de Kinderboekenweek 2017:

  • De Gruffalo (groep 1/2)
  • Bang zijn (groep 3/4)
  • Zes heksen (groep 3/4)
  • Joris en de draak (groep 5/6)
  • Spookhuis (groep 5/6)
  • Het misdrijf (groep 7/8)
  • Griezelen (groep 7/8)

Alle dramalessen zijn gratis toegankelijk voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode. En alleen deze week nog ontvang je CD Feest gratis bij een abonnement!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen