Nationale Voorleesdagen 2021 - iedere dag een gratis dramaoefening of leuke tip voor thuis!
17 januari 2021 

Nationale Voorleesdagen 2021 - iedere dag een gratis dramaoefening of leuke tip voor thuis!

Deze week beginnen de Nationale Voorleesdagen! Tien dagen lang wordt het voorlezen aan jonge kinderen (1 tot en met 6 jaar) gestimuleerd.

Ieder jaar staat er een prentenboek centraal. Dit jaar is dat het vrolijke en hartverwarmende Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ door Loes Riphagen.

Ook wij vinden voorlezen en het gebruik van (prenten)boeken heel belangrijk en bieden je daarom vanaf 20 januari elke dag een gratis dramaoefening voor thuis aan, passend bij ‘Coco kan het!’.

De Nationale Voorleesdagen thuis

Normaal gesproken wordt er op basisscholen volop aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen met onder andere het Voorleesontbijt.

Coco kan het - Nationale Voorleesdagen 2021

Elk jaar ontwikkelen wij speciaal dramamateriaal voor leerkrachten van de onderbouw om met het Prentenboek van het Jaar aan de slag te gaan. Deze inspirerende dramaoefeningen kunnen zij dan met hun leerlingen in de klas uitvoeren. Helaas kunnen de activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen dit jaar niet plaatsvinden in de klas, zoals andere jaren.

Daarom hebben wij dit jaar speciale dramaoefeningen voor thuisonderwijs rondom ‘Coco kan het!’ samengesteld. De oefeningen kunnen heel goed thuis door de ouders met de kinderen worden uitgevoerd. Zo kun je ook tijdens het thuisonderwijs op een creatieve manier aandacht besteden aan de Nationale Voorleesdagen!

Elke dag een gratis oefening voor thuis!

Bij onze dramaoefeningen staan de verschillende thema’s uit het boek ‘Coco kan het!’ centraal: dieren, moedig zijn en meer kunnen dan je denkt. Elke oefening is speciaal ontwikkeld voor het thuisonderwijs.

Doe je met ons mee? Geef je je leerlingen deze leuke oefeningen mee voor het thuisonderwijs? Of ga je de dramaoefeningen zelf met je kinderen uitvoeren?

Kijk dan op deze pagina voor een overzicht van alle dramaoefeningen. Iedere ochtend om 7.30 uur opent een vakje met daarin een inspirerende dramaoefening of lestip.

Op 19 januari om 7.30 uur opent het eerste vakje.

Wil je alvast in de stemming komen van de Voorleesdagen? Bekijk dan hier de vrolijke Sing-A-Long van ‘Coco kan het!’ via YouTube.

Heb je nog vragen of wil je een foto of filmpje delen van jullie Coco-avonturen? Mail ons dan op info@dramaonline.nl. Veel plezier tijdens de Nationale Voorleesdagen!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen