Nationale Voorleesdagen 2024 - Help! Een verrassing! - Iedere dag een dramaoefening cadeau!
21 januari 2024 
in Actueel

Nationale Voorleesdagen 2024 - Help! Een verrassing! - Iedere dag een dramaoefening cadeau!

Van 24 januari tot en met 3 februari 2024 is het tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Dit jaar staat het aandoenlijke en herkenbare prentenboek 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos centraal. Wij hebben voor jou bijpassend lesmateriaal ontwikkeld!

Dramaoefeningen nationale voorleesdagen 2024 - help een verrassingWij ondersteunen graag het voorlezen en het gebruik van (prenten)boeken binnen het vak drama en bieden je daarom tijdens de Nationale Voorleesdagen iedere dag een gratis dramaoefening aan. Deze oefeningen voor de onderbouw sluiten aan bij het aandoenlijke en herkenbare Prentenboek van het Jaar 'Help! Een verrassing!' door Miriam Bos.

Een herkenbaar boek als je soms niet zeker weet wat je wilt of waar je aan toe bent, of als je het spannend vindt als er iets op je pad komt wat heel groot en eng lijkt.  Iets waar iedereen - groot of klein - wel iets in herkent. 

In de dramaoefeningen staan verschillende thema's uit het boek centraal: vriendschap, verschillend zijn, samen spelen, verrassingen en emoties. De oefeningen zijn speciaal ontwikkeld voor in de klas, peuterspeelzaal, BSO en bibliotheek.

Doe je mee met ons voorleesfeestje? Klik dan op de link hieronder voor al het lesmateriaal voor de Nationale Voorleesdagen 2024! 

>> Naar het lesmateriaal voor de Nationale Voorleesdagen 2024

Vanaf 23 januari opent er op die pagina elke dag een een vakje met daarin een creatieve dramoefening of een lesidee, gebaseerd op de thema's uit het prentenboek! 

Veel plezier tijdens de Nationale Voorleesdagen! 


Over de schrijver
Daniëlle is al ruim 20 jaar werkzaam in de marketing-communicatie. Verbinding maken en inspireren vindt ze daarin erg belangrijk. Binnen DramaOnline verzorgt Daniëlle de marketinguitingen via de website, social media, de nieuwsbrief en de lesmethode.
Reactie plaatsen