arrow_drop_up arrow_drop_down
27 februari 2020 
in Actueel

Nationale Complimentendag - korte oefeningen in complimentjes geven

Aanstaande zondag – 1 maart – is het Nationale Complimentendag. Geef jij wel eens een complimentje of vertel je iemand spontaan wat hij of zij goed heeft gedaan? In de praktijk blijkt dit helaas nog niet heel veel te gebeuren in Nederland, terwijl het juist een manier is om je waardering voor iemand te kunnen uitspreken. En waardering krijgen is ontzettend belangrijk voor zowel kinderen als volwassen. Zoals William James (Amerikaanse psycholoog 1842 -1910) al verwoordde “De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden”.

In onze lesmethode vind je diverse korte oefeningen in het geven van complimenten, bijvoorbeeld Complimentenronde (groep 5 t/m 8) en Buurman in de Spotlight (groep 5 t/m 8).

Wil je meer weten over onze lesmethode? Hier vind je een korte introductie op onze werkwijze. 

 

 

 

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen