Korte dialogen - nieuwe lessenserie voor groep 5/6
17 april 2018 

Korte dialogen - nieuwe lessenserie voor groep 5/6

Leerlingen vinden het vaak erg leuk om met teksten te werken. Dus hebben we op verzoek weer 2 nieuwe dramalessen aan de methode toegevoegd waarin dialogen centraal staan: Korte dialogen. De bijgeleverde spelteksten bestaan uit een paar zinnen en zijn dus de ideale inspiratiebron voor één of twee dramalessen. Ook voor leerlingen die moeite hebben met tekst lezen of onthouden.

Korte dialogen – les 1

In deze twee dramalessen wordt gebruik gemaakt van korte dialogen. De dialogen zijn gemakkelijk in te zetten en op vele manieren te interpreteren. De leerlingen maken in deze les een korte scène waarin ze gestimuleerd worden de wie, wat en waar snel en helder neer te zetten. In de volgende les worden de leerlingen uitgedaagd de scènes in uiteenlopende situaties te plaatsen.

 

Korte dialogen – les 2

In deze tweede en laatste les in de serie ‘Korte dialogen’ gebruiken de leerlingen ditmaal emoties om hun dialoog in spel neer te zetten. Hierbij blijft het belangrijk om eerst de situatie helder te maken door middel van wie, wat en waar.

De dramalessen ‘Korte dialogen’ zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen