arrow_drop_up arrow_drop_down
29 november 2018 

Nieuwe dramalessen over het kerstverhaal online!

We hadden al kerstlessen voor iedere combinatiegroep beschikbaar. Maar de laatste tijd voegen we ook steeds meer levensbeschouwelijke lessen met de bijbel als inspiratiebron aan de lesmethode toe. En daarbij kan het kerstverhaal over de geboorte van Jezus natuurlijk niet ontbreken.

Vandaag zijn er drie nieuwe dramalessen aan DramaOnline toegevoegd, ontwikkeld door onze schrijvers Esther Meerholz en Sandra van den Ouden. Prachtige lessen om de sfeervolle weken voor Kerst nog meer betekenis te geven. En mooi materiaal om te presenteren tijdens een (schoolbrede) Kerstactiviteit.

Groep 1/2 – De geboorte van Jezus

Deze dramales gaat over het bijbelverhaal “De geboorte van Jezus”. De leerlingen beleven het verhaal improviserend door middel van vertelpantomime. Zij spelen afwisselend Jozef en Maria, de herbergier en de herders.

 

Groep 3/4 – De Wijzen uit het Oosten

Deze dramales voor groep 3/4 gaat over het bijbelverhaal van de Wijzen uit het Oosten. De leerlingen spelen zelf een Wijze en ontdekken hoe zij de belangrijkste momenten uit dit verhaal in beelden om kunnen zetten.

 

Groep 7/8 – De Wijzen uit het Oosten

Ook in deze les staat het verhaal van de Wijzen centraal, maar hier gaan de leerlingen aan de slag met de bewegingskwaliteiten slow motion en fast forward. Ze zetten het verhaal in beweging om, in versneld en vertraagd tempo.

Veel plezier met de lessen en we horen graag hoe de leerlingen het ervaren hebben!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen