Inspirerende dramalessen over het kerstverhaal!
13 december 2022 
in Actueel

Inspirerende dramalessen over het kerstverhaal!

We hadden al kerstlessen voor iedere combinatiegroep beschikbaar. Maar de laatste tijd voegen we ook steeds meer levensbeschouwelijke lessen met de Bijbel als inspiratiebron aan de lesmethode toe. En daarbij kan het kerstverhaal over de geboorte van Jezus natuurlijk niet ontbreken.

In onze lesmethode vind je drie dramalessen over het kerstverhaal, ontwikkeld door onze schrijvers Esther Meerholz en Sandra van den Ouden. Prachtige lessen om de sfeervolle weken voor Kerst nog meer betekenis te geven. En mooi materiaal om te presenteren tijdens een (schoolbrede) kerstactiviteit.

Dramalessen over de geboorte van Jezus

Groep 1/2 – De geboorte van Jezus

Deze dramales gaat over het bijbelverhaal “De geboorte van Jezus”. De leerlingen beleven het verhaal improviserend door middel van vertelpantomime. Zij spelen afwisselend Jozef en Maria, de herbergier en de herders.

Groep 3/4 – De Wijzen uit het Oosten

Deze dramales voor groep 3/4 gaat over het bijbelverhaal van de Wijzen uit het Oosten. De leerlingen spelen zelf een Wijze en ontdekken hoe zij de belangrijkste momenten uit dit verhaal in beelden om kunnen zetten.

Groep 7/8 – De Wijzen uit het Oosten

Ook in deze les staat het verhaal van de Wijzen centraal, maar hier gaan de leerlingen aan de slag met de bewegingskwaliteiten slow motion en fast forward. Ze zetten het verhaal in beweging om, in versneld en vertraagd tempo.

Het lesmateriaal voor Kerst is gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

We horen graag hoe de leerlingen deze lessen ervaren hebben. Veel plezier!

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen