Internationale Doe Vriendelijk dag - Een korte oefening in vriendelijk zijn voor elkaar!
17 februari 2021 
in Actueel

Internationale Doe Vriendelijk dag - Een korte oefening in vriendelijk zijn voor elkaar!

Op 17 februari is het Internationale Doe Vriendelijk Dag. Een heel belangrijk thema om bij stil te staan, want het draagt bij aan een goede sfeer in de klas. Je vindt op dit gebied een aantal korte dramaoefeningen in onze lesmethode, zoals Kippenhok (groep 1 t/m 6) en Handen schudden (groep 3 t/m 6).

Een ander mooi voorbeeld is de korte oefening Hoe gaat het?, geschikt voor groep 4 t/m 8. Je leest hieronder hoe je hem kunt toepassen in jouw lessen.

Hoe gaat het?

De leerlingen lopen door de ruimte en ontmoeten elkaar met de tekst “Hallo, hoe gaat het?” en “Prima, tot ziens.” Je geeft hen telkens een nieuwe manier waarop ze elkaar begroeten.

Voorbeeld: als beste vrienden, als iemand die je al heel lang niet meer hebt gezien, als grote vijanden, als iemand waarvoor je bang bent, als grappenmakers, als heksen.

Tip: zorg ervoor dat de leerlingen niet te fysiek worden, bijvoorbeeld bij ontmoetingen als grote vijanden. Elkaar een hand (proberen) te geven, werkt in dat geval goed.

Ga jij deze oefening vandaag toepassen in de klas? En ben je op zoek naar soortgelijke oefeningen? Je vindt ze in onze lesmethode door bijvoorbeeld te zoeken op ‘vriend’. Heb je al een account? Klik dan hier om in te loggen en de oefeningen op te zoeken.

Ben je nog niet bekend met DramaOnline en ben je benieuwd naar onze lesmethode? Neem een abonnement op onze lesmethode.

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen