Ontdek de ruimte tijdens je dramales
27 juli 2023 

Ontdek de ruimte tijdens je dramales

Een reis door de ruimte, het heelal verkennen of meer leren over de zon en de maan? Of bewoners van een andere planeet leren kennen? Ook dat kan tijdens jouw dramales!

We hebben alle dramalessen over de ruimte in onze lesmethode voor je op een rijtje gezet.

Een dramales over de ruimte

  • Franky (groep 1/2) - deze dramales is ontwikkeld rondom het thema van de Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar. In de les staat het prentenboek "Franky" van Leo Timmers centraal. In dit boek weet Sam zeker dat op verre planeten robots wonen, maar niemand gelooft hem.
  • Ik wil de maan (groep 1/2) - deze dramales speelt rondom het bekende prentenboek door Jonathan Emmett en Vanessa Cabban. In dit boek ziet Mol voor het eerst de maan en wil deze uit de lucht plukken.
  • De Maan (groep 3/4) - in deze dramales fantaseren de leerlingen over het ontstaan van de maan door middel van het volksverhaal Anansi en de Fladdervogel.
  • Sterren (groep 3/4) - deze dramales voor groep 3/4 gaat over sterren. In de les maken de leerlingen kennis met begrippen als poolster, astronoom en dierenriem.
  • De zon (groep 5/6) - de leerlingen zetten het verhaal "De vuurhonden van de koning" (een Koreaanse mythe over de zon) om in stilstaande beelden.
  • Planeten (groep 5/6) - in deze dramales staan planeten centraal. De leerlingen leren de eigenschappen van de verschillende planeten kennen. Ze maken een ruimtereis in hun raket en ontdekken hierbij een nieuwe planeet.
  • Buitenaardse Wezens (groep 7/8) - deze dramales voor groep 7/8 gaat over buitenaardse wezens. De leerlingen spelen aliëns die landen op aarde en onze manier van leven ontdekken.


Bovenstaande dramalessen zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Veel plezier tijdens je ruimtereis!

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen