dramalessen over sport, bewegen en dans

Een sportieve draai aan je dramales

Dramalessen over bewegen en sporten

Een sportieve draai aan je dramales

Dramalessen over bewegen en sporten

Een sportieve zomer: 

EK voetbal & Olympische Zomerspelen

De zomer van 2024 wordt heel sportief met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France. 

Een hele zomer vol sportieve activiteiten in allerlei disciplines. Van zwemmen tot voetbal, van judo tot turnen en van fietsen tot roeien. Hoe leuk is het dan om daarop in te spelen tijdens je dramales? In onze methode vind je diverse dramalessen, die gaan over bewegen, zomerse & winterse sporten en natuurlijk de Olympische Spelen.


Speciaal voor het EK Voetbal hebben we twee nieuwe lessen toevoegd aan de methode!

Dramalessen over sport en bewegen

dramalessen groep 1-2

Emotiedans

In deze dramales maken de kleuters bewegingen passend bij verschillende emoties.
dramalessen groep 1-2

Igor Stippelkampioen

In de les wordt aandacht besteed aan fysieke tegenstellingen, zoals groot en klein. De leerlingen beelden sporthandelingen uit en koppelen hieraan emoties.
dramalessen groep 3-4

Schildpad en Haas

De fabel 'Schildpad en Haas' is de inspiratiebron voor deze dramales voor groep 3/4. De leerlingen maken klassikaal een groepspresentatie, waarin de fabel in beweging wordt uitgebeeld.
dramalessen groep 3-4

Wintersport

In deze dramales staan wintersporten, zoals deze op de Olympische Spelen plaatsvinden, centraal. De leerlingen zetten stilstaande beelden neer waarin de soort sport, fase van de wedstrijd en de winnaar duidelijk wordt.
dramalessen groep 3-4

De tijdrit

In deze dramales staat het innemende boek "De Tijdrit" door Rod Waters centraal. Perfect voor tijdens de Tour de France-weken!
dramalessen groep 5-6

Schaatsen

In deze dramales voor groep 5/6 wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van schaatsen. De leerlingen werken in de les toe naar een scène rondom een wedstrijd in kunstrijden of in langebaanschaatsen.
dramalessen groep 5-6

De Romeinen

In deze les verdiepen de leerlingen zich in het vermaak in de Romeinse tijd. Aan de hand van afbeeldingen en beelden maken ze tableaus passend bij Romeinse sporten en wedstrijden, zoals worstelen, wagenrennen en gladiatorengevechten.
dramalessen groep 5-6

Theatersport

In deze dramales is gekozen voor simpele improvisaties zonder wedstrijdvorm rondom het thema Sport, zodat de leerlingen binnen een veilige sfeer kennis met de spelvorm kunnen maken.
dramalessen groep 5-6

Sport

In deze les zetten de leerlingen verschillende sporten om in stilstaande beelden.
dramalessen groep 5-6

EK Voetbal 2024 - NIEUW!

Deze dramales voor groep 5/6 kun je perfect inzetten tijdens het EK Voetbal 2024. In de les oefenen de leerlingen met het dribbelen, passen en scoren met een denkbeeldige bal. In de kernopdracht maken ze in groepjes een originele celebration. Ook leuk voor leerlingen die zich niet interesseren voor voetbal.
dramalessen groep 7-8

Stage fighting

In deze les maken de leerlingen kennis met stage fighting, oftewel toneelvechten. Ze leren een aantal technieken, waarmee ze vervolgens in tweetallen een gevecht maken.
dramalessen groep 7-8

Ridders

In deze dramales maken de leerlingen een zwaardgevecht tussen ridders.
dramalessen groep 7-8

Olympische Spelen

Deze dramales voor groep 7/8 is ontwikkeld in het kader van de Olympische Spelen. In de les maakt de bovenbouw een openingsceremonie waarin de landenteams gepresenteerd worden.
dramalessen groep 7-8

Het Grote Theaterspel

De dramaoefeningen in deze les worden uitgevoerd in teamverband. Ieder team kan ingrediënten (kostuums, rekwisieten, muziek) winnen voor de eindopdracht, waarin een scène gemaakt wordt.
dramalessen groep 7-8

Energie (CITO)

Deze energieke dramales is bijzonder geschikt voor in de CITO-week. Een les waar de leerlingen in deze spannende periode hun energie kwijt kunnen.
dramalessen groep 7-8

EK Voetbal 2024 - NIEUW!

De leerlingen ervaren in deze dramales hoe het is om in de schoenen te staan van voetballers, coaches, scheidsrechters en supporters tijdens het EK Voetbal 2024. Ze improviseren verschillende situaties tijdens een kampioenschap. In de kernopdracht presenteren de leerlingen een nieuwe spelregel voor het komende EK, die het spel eerlijker, sportiever en aantrekkelijker maakt. En gekker.
dramales over dans

Een dramales over dans

Ben je op zoek naar dramalessen over dans? Ook die hebben wij in onze dramamethode. Klik op onderstaande button op het overzicht te vinden.


Beleef de magie van dans in je klas met onze dramalessen en -oefeningen. Laat de energie stromen en geniet van de beweging samen met je leerlingen!

Een dramaoefening over beweging

  • Sportwedstrijd (groep 3 t/m 8)
  • Sportwedstrijd met een probleem (groep 5/6)
  • De scheidsrechter (groep 5/6)
  • Stop de dans - tweetallen (groep 1 t/m 3)

Deze dramalessen en -oefeningen staan klaar voor de leden van onze lesmethode.