Dramalessen over oorlog & bevrijding
Samen stil staan bij vrijheid in een dramales.
Dramalessen over oorlog & bevrijding
Samen stil staan bij vrijheid in een dramales.
Op 4 mei herdenken wij in Nederland de slachtoffers van oorlogen. En 5 mei staat het natuurlijk in het teken van vrijheid! We vieren dat we sinds 5 mei 1945 in vrijheid leven.
Hoe mooi is het als je deze twee belangrijke thema’s kunt verwerken in je lesprogramma?
In onze dramamethode vind je daarom speciale dramalessen voor de bovenbouw, waarin de leerlingen aan het denken worden gezet over de impact van oorlog en het belang van vrijheid.
Eerste Wereldoorlog (toneelspel)
De Eerste Wereldoorlog staat ook wel bekend als “loopgravenoorlog”, omdat er veel vanuit loopgraven werd gevochten. De Fransen wilden graag Elzas Lotharingen veroveren van de Duitsers. Ze hadden genoeg ervaring met aanvallen, maar niet met verdedigen. Ook was de kleding van de Duitsers gecamoufleerd (legerkleuren) en droegen de Fransen opvallende blauw met rode uniformen. Zij waren dus veel zichtbaarder! Deze dramales gaat daarom over zien en gezien worden.
Deze lessenserie bestaat uit twee lessen, waarin zowel statuswissel als macht en onmacht centraal staan. In de lessen maken de leerlingen scènes met stilstaande beelden naar aanleiding van situaties uit de Tweede Wereldoorlog.