Er waren eens... twee nieuwe dramalessen voor de bovenbouw
12 februari 2018 

Er waren eens... twee nieuwe dramalessen voor de bovenbouw

Dat sprookjes niet alleen geschikt voor kleuters zijn, bewijzen onze twee nieuwe dramalessen voor groep 7/8:

Een sprookje in 10 seconden

Bekende en minder bekende sprookjes vormen het uitgangspunt in deze dramales voor de bovenbouw. De leerlingen ontdekken al improviserend wat de kern van een verhaal is. Dit doen zij door verschillende sprookjes in steeds kortere tijd te spelen. Wat zijn de belangrijkste personages, handelingen en teksten in het verhaal? En op welke manier kun je dat het beste overbrengen aan het publiek? Een energieke dramales, die de leerlingen met andere ogen naar sprookjes laat kijken.

Heel lang geleden

In de dramales ‘Heel lang geleden’ worden sprookjes op tientallen verschillende manieren verteld. Met welk vervoersmiddel komt Assepoester naar het bal als het sprookje in de toekomst zou spelen? Hoe klinkt Hans en Grietje als een musical? En kun je een sprookje vertellen zonder tekst? In de kernopdracht gaan de leerlingen op zoek naar het belangrijkste moment in het verhaal, passen dit aan en geven daardoor een geheel nieuwe draai aan de eeuwenoude sprookjes.

De lessen kunnen los van elkaar gegeven worden, maar sluiten ook perfect op elkaar aan als serie.

De dramalessen ‘Een sprookje in 10 seconden’ en ‘Heel lang geleden’ zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen