Creatieve Kronkel van de Maand

Met onze Creatieve Kronkel van de Dag kun je je leerlingen op een creatieve manier kunt laten beginnen aan de schooldag. Deze fantasievolle opdrachten vormen een belangrijk onderdeel van onze online lesmethode. Elke week in een schoolperiode staat er in de lesmethode een nieuwe Kronkel klaar ter inspiratie. 

Maar niet alleen onze abonnees kunnen gebruik maken van de Creatieve Kronkels. Want vanaf nu plaatsen wij elke maand op deze pagina een nieuwe Creatieve Kronkel van de Maand. Zo kun je toch samen met je leerlingen op een creatieve manier de dag starten. 

Baas van het land

Dinsdag is het Prinsjesdag. In deze dagopener bespreek je met je leerlingen wat je zou doen als je de baas van het land zou zijn.

Stel dat je de baas van het land zou zijn... Welke regel zou je invoeren? En welke regel zou je afschaffen?

Zomerbelevenissen

Samen met je leerlingen kijk je terug op de zomervakantie. Wat hebben jullie allemaal beleefd? 

Denk terug aan alles wat je hebt beleefd tijdens de zomervakantie. Schrijf een activiteit op die je gedaan hebt waarvan je zeker weet dat (bijna) al je klasgenoten dat ook gedaan hebben. En schrijf een activiteit op waarvan je denkt dat niemand dat gedaan heeft. Vergelijk de activiteiten met je klasgenoten. Wat heeft iedereen gedaan? En wat heeft bijna niemand gedaan?


Hoe gebruik ik een Creatieve Kronkel in de klas?

Voor aanvang van de schooldag plaats je de kronkel op het digibord. Bij binnenkomst in de klas zien de leerlingen deze opdracht en kunnen er direct over nadenken. Soms alleen, soms in tweetallen of kleine groepjes. De uitkomsten en ideeën kunnen vervolgens klassikaal gedeeld worden. Zo kun je cognitieve dagopeners (“de som van de dag”) afwisselen met creatieve opdrachten.

10 Creatieve Kronkels op een rij

Gedurende de verschillende lockdowns door corona hebben wij een aantal Creatieve Kronkels op een rijtje gezet, die je ook tijdens het thuisonderwijs kon gebruiken. Of thuis met de kinderen als je vakantie hebt. Maar deze kun je natuurlijk nu ook prima inzetten om de dag mee te beginnen. 

Naar de 10 Creatieve Kronkels

Elke week een Creatieve Kronkel op jouw lesprogramma?

De Creatieve Kronkels zijn een vast onderdeel van onze lesmethode. Als abonnee krijg je elke week in een schoolperiode een nieuwe Creatieve Kronkel, die je op je lesprogramma kunt zetten. Meer weten over onze abonnementen

Klik hier voor meer informatie

Over de schrijver
Rik startte ruim 15 jaar geleden als groepsleerkracht op een Daltonschool. Inmiddels is hij ICT-coördinator op een aantal basisscholen. Uit zijn liefde voor het vak drama en voor ICT is het idee voor DramaOnline ontstaan. Binnen DramaOnline houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van het systeem achter de lesmethode en de multimediale toepassingen.
Reactie plaatsen