De ark van Noach; vier nieuwe dramalessen rondom een bijbelverhaal
12 april 2018 

De ark van Noach; vier nieuwe dramalessen rondom een bijbelverhaal

Een tijdje geleden vroegen we op Facebook welke dramalessen we aan onze lesmethode toe zouden moeten voegen. Uit de reacties kwam onder andere de behoefte naar dramalessen rondom bijbelverhalen naar voren. Een wens die we vaker horen en waar we graag gehoor aan geven.

Om die reden hebben we een lessenserie rondom het verhaal ‘De ark van Noach’ laten ontwikkelen. In de lessen worden verschillende aspecten uit het verhaal belicht, zoals het vertrouwen op jezelf, geduld hebben en doorgaan zonder je af te laten leiden. De lessen voor iedere combinatiegroep zijn in de methode te vinden binnen de nieuwe discipline ‘levensbeschouwing’.

Daarnaast zullen we dit jaar rond de Kinderboekenweek ook aandacht besteden aan lesmateriaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand.

We zijn benieuwd of je graag meer lessen rondom verhalen en personages uit de bijbel in DramaOnline zou willen zien. En zo ja, welke? Geef hieronder je reactie.

Veel plezier met de lessen ‘De ark van Noach’!

Met dank aan Esther Meerholz voor het inspirerende lesmateriaal en Sandra van den Ouden voor de fijne feedback.

De dramalessen ‘De ark van Noach’ zijn gratis te gebruiken voor onze abonnees. Nog geen abonnement op DramaOnline? Kijk hier voor meer informatie over onze lesmethode.

Over de schrijver
Eva is jeugdtheatermaker en dramadocent. Vanuit haar ervaring met cultuureducatie binnen het basisonderwijs is het idee voor DramaOnline geboren. Binnen DramaOnline is Eva verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het lesmateriaal en het geven van trainingen.
Reactie plaatsen