De Gouden Weken E-boek

  • Twee volledig uitgewerkte dramalessen voor de Gouden Weken, voor onder- en bovenbouw
  • Speciaal ontwikkeld in samenwerking met Kenniscentrum Omgaan met Pesten
  • Volop tips & trucs om het schooljaar goed te beginnen
  • Gratis als PDF in je mailbox

DramaOnline heeft ervoor gezorgd dat ik voor de klas

met zelfvertrouwen drama geef. 

Vroeger durfde ik dit zelfs niet voor de groep. 

Dramaonline geeft me echter dat zetje om me ten volle te geven

en de leerlingen hiervoor warm te maken. Waarvoor dank!

Kurt Braeye, leerkracht Vlaanderen

DramaOnline maakt van drama een vak!

DramaOnline is ontstaan uit de behoefte om het vak drama toegankelijker te maken. Veel leerkrachten ervaren drempels in het zelf maken en geven van een dramales. Het resultaat is dat er op basisscholen vaak weinig of geen dramaonderwijs wordt aangeboden. Een gemiste kans, want expressievakken leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je leerling.

Meer zelfvertrouwen, betere presentatievaardigheden en het stimuleren van samenwerking zijn hier voorbeelden van. Tijd dus om het vak drama een gedegen plek in je lesprogramma te geven. Met DramaOnline heb je alle vrijheid, maar vind je tegelijkertijd de structuur die een les nodig heeft.


Samen met Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben wij een lessenserie ontwikkeld voor de Gouden Weken. Een reeks lessen voor de onder- en bovenbouw die aansluiten bij de forming-, storming- en normingfase. Lessen waarin de leerlingen elkaar beter leren kennen, ze ontdekken hoe het is om een leider of een volger te zijn en ervaren op welke manieren je vanuit die rol positief kunt samenwerken.


De zes lessen staan klaar in onze lesmethode DramaOnline. Gratis voor onze abonnees. Wil je alvast een voorproefje? Vraag dan nu ons gratis E-boek aan en ontvang de eerste Gouden Weken-lessen gratis in je mailbox!

"Wat ik zo sterk vind aan de themalessen van DramaOnline is dat de beleving van de leerlingen bij zowel het onderwerp als het spel wakker gemaakt wordt. Met fantasievolle opdrachten, veel variatie in de les, muziek, beeldmateriaal en aansprekende spelsituaties."
Door Krekelberg, docent drama PABO HAN Nijmegen
"Met DramaOnline hoef je niet meer een les uit de "oude vertrouwde" methode te halen of urenlang te surfen naar oefeningen. Eindelijk divers materiaal voor iedere groep waar je wat aan hebt!"


Wouter Noya, leerkracht groep 8


"Het is een prettige manier van zoeken. Het laat ruimte voor eigen inbreng en improvisatie. Door gebruik te maken van internet geeft het al direct een beleving van moderniteit en de mogelijkheid om actueel te blijven."


Janwillem van Ipenburg, onderwijskundige

Klaar om je schooljaar goed te starten?

De eerste schoolweken zijn ongelooflijk belangrijk om een positieve en veilige sfeer neer te zetten, waarin de leerlingen met plezier naar school gaan. In de Gouden Weken, de eerste paar weken na de zomervakantie, leg je de basis voor de rest van het schooljaar.

Download dit E-boek en werk actief en bewust aan de groepsvorming.