E-boek '50 dramaoefeningen voor in de klas'

  • 50 dramaoefeningen om het gehele schooljaar in te zetten
  • Spelvormen pantomime, tableaus, bewegingsspel, toneelspel en improvisatie
  • Inspiratie voor jouw dramales in groep 1 tot en met 8
  • Gratis als PDF in je mailbox

Hoe mooi is het om je leerlingen de ruimte te geven om te fantaseren, te associëren en uiting te geven aan hun verbeelding?

Drama is het vak bij uitstek om die ruimte voor je groep te creëren. 


Het verbetert de sfeer in de klas en het vergroot het zelfvertrouwen van de leerlingen. De groep leert samen te werken, keuzes te maken, zich te uiten, en respect te hebben voor elkaars ideeën en gevoelens. Vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd en daarna profijt van hebben.


Misschien geef je al regelmatig drama of juist nog niet. In alle gevallen is dit een boek waar je door geïnspireerd en gemotiveerd wordt. In het E-boek vind je 50 oefeningen die je gedurende het schooljaar kunt inzetten. Met de oefeningen kun je de leerlingen laten onderzoeken, ontdekken en ontplooien. En natuurlijk plezier laten hebben. 


De oefeningen zijn onderverdeeld in 5 speltechnieken: toneelspel, tableaus, pantomime, bewegingsspel en improvisatie. Je kunt ze op ieder gewenst moment inzetten; aan het begin of eind van de dag, als tussendoortje of als onderdeel van een dramales. Bij de meeste oefeningen heb je geen attributen nodig en kun je met je groep in het klaslokaal blijven. Natuurlijk is een speellokaal of aula ook heel geschikt.


Klaar om inspiratie op te doen voor jouw dramalessen? Vraag dan nu ons gratis E-boek aan en ontvang de 50 dramaoefeningen gratis in je mailbox!


DramaOnline heeft ervoor gezorgd dat ik voor de klas

met zelfvertrouwen drama geef. 

Vroeger durfde ik dit zelfs niet voor de groep. 

Dramaonline geeft me echter dat zetje om me ten volle te geven

en de leerlingen hiervoor warm te maken. Waarvoor dank!

Kurt Braeye, leerkracht Vlaanderen

DramaOnline maakt van drama een vak!

DramaOnline is ontstaan uit de behoefte om het vak drama toegankelijker te maken. Veel leerkrachten ervaren drempels in het zelf maken en geven van een dramales. Het resultaat is dat er op basisscholen vaak weinig of geen dramaonderwijs wordt aangeboden. Een gemiste kans, want expressievakken leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je leerling.

Meer zelfvertrouwen, betere presentatievaardigheden en het stimuleren van samenwerking zijn hier voorbeelden van. Tijd dus om het vak drama een gedegen plek in je lesprogramma te geven. Met DramaOnline heb je alle vrijheid, maar vind je tegelijkertijd de structuur die een les nodig heeft.

"Wat ik zo sterk vind aan de themalessen van DramaOnline is dat de beleving van de leerlingen bij zowel het onderwerp als het spel wakker gemaakt wordt. Met fantasievolle opdrachten, veel variatie in de les, muziek, beeldmateriaal en aansprekende spelsituaties."
Door Krekelberg, docent drama PABO HAN Nijmegen
"Met DramaOnline hoef je niet meer een les uit de "oude vertrouwde" methode te halen of urenlang te surfen naar oefeningen. Eindelijk divers materiaal voor iedere groep waar je wat aan hebt!"


Wouter Noya, leerkracht groep 8


"Het is een prettige manier van zoeken. Het laat ruimte voor eigen inbreng en improvisatie. Door gebruik te maken van internet geeft het al direct een beleving van moderniteit en de mogelijkheid om actueel te blijven."


Janwillem van Ipenburg, onderwijskundige

Klaar om inspiratie voor jouw dramales op te doen? 

In het E-boek vind je 50 dramaoefeningen die je gedurende het schooljaar kunt inzetten.
Met de oefeningen kun je de leerlingen laten onderzoeken, ontdekken en
ontplooien. En natuurlijk plezier laten hebben!